ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Κάψε τις θερμίδες της ταβέρνας στην πισίνα του ξενοδοχείου, μέσα σε 2 λεπτά

Όσο και να θέλεις να παραμείνεις πιστή στην ισορροπημένη διατροφή που ακολουθείς το καλοκαίρι, αναμένεται να ξεφύγεις λίγο στις διακοπές. Και τηγανητές πατάτες θα φας, και κεφτεδάκια και λίγο σαγανάκι. Καταρχάς, μη νιώθεις ενοχές και απόλαυσε σαν άνθρωπος τις διακοπές σου.

 

Αν όμως θέλεις να κάψεις μερικές από τις θερμίδες που κατανάλωσες, μπορείς να το κάνεις στην πισίνα του ξενοδοχείου ή του σπιτιού όπου διακοπάρεις και να να πετύχεις με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Και είναι μία απόλυτα ασφαλής επιλογή και για τις γυναίκες που διανύουν την εγκυμοσύνη τους.

Διάβασε κι αυτό: Το φαγητό που θα βρεις σε κάθε ταβέρνα και δε “χαλάει” τη διατροφή σου

 

Η Anna Renderer σου δείχνει 5 πολύ απλές ασκήσεις στα ρηχά της πισίνας που διαρκούν 2-3 λεπτά και έτσι δε χρειάζεται να στήσεις ολόκληρο πρόγραμμα γυμναστικής μπροστά στους λουόμενους. Ξεκινάς με επιτόπου πηδηματάκια ενώ τα χέρια σου είναι στο ύψος του στήθους. Επιτάχυνε σιγά σιγά και κάν’το για 30 δευτερόλεπτα. Στην επόμενη κίνηση, στηρίζεσαι στο δάπεδο στην άκρη της πισίνας ώστε να ανασηκώνεσαι ολόκληρη και να χαμηλώνεις με τα γόνατα λυγισμένα. Εδώ θα κάνεις 10-15 επαναλήψεις.

Συνεχίζουμε με πηδηματάκια με τα γόνατα ψηλά μέσα στο νερό. Το σημαντικό tip που σου δίνει είναι να χρησιμοποιείς τα χέρια σου για ισορροπία και σταθερότητα (15-20 επαναλήψεις).  Η τέταρτη άσκηση περιλαμβάνει τον ίδιο αριθμό επαναλήψεων με πηδηματάκια δεξιά και αριστερά. Ολοκληρώνεις το σετ με «τρέξιμο» μέσα στην πισίνα. Το σημείο κλειδί είναι να λυγίζεις τα γόνατα και να τεντώνεις τα πόδια.

Δες κι αυτό: Πώς θα κρατηθείς σε φόρμα στις διακοπές, χωρίς κόπο

Να θυμάσαι ότι δεν μπαίνουμε στην πισίνα, ούτε για απλό κολύμπι, ούτε για ασκησούλες, αν δεν έχουν περάσει 2-3 ώρες από το γεύμα, αλλά δεν το κάνουμε και τις «επικίνδυνες» ώρες που ο ήλιος καίει. Μην ξεχάσεις φυσικά να κάνεις βουτιές στην πισίνα. Όλα και όλα.