ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πόση πρωτεΐνη χρειάζεσαι για να “χτίσεις” μυική μάζα και να χάσεις λίπος

Όταν είμαστε στη διαδικασία απώλεια βάρους ή λίπους, θεωρούμε ότι το βασικότερο σημείο είναι η μείωση της πρόσληψης θερμίδων. Και ενώ αυτό είναι μία πραγματικότητα που δεν πρέπει να αγνοείς, το στοιχείο κλειδί βρίσκεται αλλού. Στην πρωτεΐνη. Πιο συγκεκριμένα, τα αμινοξέα από τα οποία αποτελείται, χρησιμεύουν στο να χτίζουν το μυικό μας σύστημα.

 

Παρ’ όλα αυτά, αυτό δε μεταφράζεται σε μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης, ειδικά για τις γυναίκες. Αν θέλεις να αποκτήσεις περισσότερους μυς και να χάσεις βάρος, θα πρέπει να καταναλώνεις 0,5 έως 0,8 γραμμάρια ανά μισό κιλό του βάρους σου. Είναι πολύ σημαντικό να μην υπερβείς τις προτεινόμενες ποσότητες, γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα και να αυξηθεί το βάρος σου. Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι είσαι 65 κιλά, θα πρέπει να καταναλώνεις 72 έως 116 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα.

Διάβασε κι αυτό: Ποδήλατο: Τι γυμνάζει ακριβώς και πόσες θερμίδες μπορείς να κάψεις

Εξίσου σημαντικό είναι το τι θα φας. Οι αληθινές τροφές, και όχι τα συμπληρώματα, περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες) που συμβάλουν στη διατήρηση της μυικής υγείας και του βάρους σου. Η πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και στην καλή υγεία της καρδιάς.

Μην ξεχνάς ότι η αύξηση της μυικής μάζας εξαρτάται από το συνδυασμό πρωτεΐνης και σωματικής άσκησης. Βρες το είδος της γυμναστικής που σου ταιριάζει περισσότερο και σε ευχαριστεί και κάνε το μέρος της καθημερινής ρουτίνας σου.