ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Μισείς τα push-ups; Δες τις 5 εναλλακτικές ασκήσεις με το ίδιο αποτέλεσμα

Φαίνονται εύκολα, αλλά δεν είναι. Όποιος έχει δοκιμάσει να κάνει μερικές επαναλήψεις push-ups, ξέρει ότι είναι δύσκολο και το μόνο που σκέφτεσαι είναι πώς θα τα αποφύγεις. Νομίζεις όμως πως δεν μπορείς γιατί, καλώς ή κακώς, είναι μία άσκηση που γυμνάζει όλο το σώμα, από το στήθος και τους τρικέφαλους έως τα πόδια και τους γλουτούς. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν έρευνες που σου λένε ότι υπάρχει πληθώρα εναλλακτικών ασκήσεων με τα ίδια αποτελέσματα. Κάνε τις μαζί σαν ολοκληρωμένο σετ, με 10 επαναλήψεις την κάθε άσκηση.

Τεντώματα με βαράκια

Μπορείς να την κάνεις με βαράκια ή λάστιχο και να το τραβάς ψηλά πάνω από το κεφάλι, στο ύψος των ώμων σου. Τέντωσε πλήρως τα χέρια και κατέβασέ τα ελεγχόμενα μετά από κάθε επανάληψη.

Βαράκια σε πάγκο

Ξάπλωσε σε πάγκο και κράτησε τα βαράκια προς τα έξω στο ύψος των ώμων με τις παλάμες να κοιτάζουν τη μέση σου. Σήκωνε σε επαναλάψεις τα βαράκια ίσια πάνω από το στήθος και χαμήλωνέ τα αργά όταν κατεβάζεις τα χέρια.

Δες κι αυτό: Βαριέσαι τη γυμναστική; 5 λόγοι για να ξεκινήσεις αμέσως

TRX

Χρησιμοποίησε το TRX για να τεντώνεις τον κορμό ενώ ανοίγεις τα χέρια. Κάνεις ουσιαστικά το κλασικό push-up αλλά με τη βοήθεια του λάστιχου που κάνει πιο εύκολη την άσκηση.

Πέτα την μπάλα στον τοίχο

Κάθισε σε πολύ κοντινή απόσταση σε τοίχο και πάρε μία βαριά μπάλα. Πέτα την ευθεία στον τοίχο και πιάστην . Το μυστικό κρύβεται στο βάρος τη μπάλας που δίνει πίεση και ώθηση στα χέρια σου.

Τροποποιημένα push-ups

Μέχρι και η Gwen Stefani το έχει κάνει. Είναι η πολύ εύκολη εκδοχή του κλασικού push up, αλλά ακουμπάς τα γόνατα στο έδαφος και σου δίνουν ώθηση για να κατεβάσεις τον κορμό με μεγάλη ευκολία.