Προπόνηση με βάρη: Πόσο βάρος πρέπει να σηκώνεις αν ξεκινάς τώρα τη γυμναστική

Main Image

Δεν χρειάζεται να πέσεις κατευθείαν στα «βαριά». Να πώς θα γυμναστείς αποτελεσματικά, χωρίς να τραυματιστείς.

Τελευταία το ακούς και το διαβάζεις συνέχεια. Τα βάρη κάνουν δουλειά. Ενδυναμώνουν, σε βοηθούν να κάψεις περισσότερες θερμίδες, αλλάζουν και σμιλεύουν εκ νέου το σώμα αναδεικνύοντας τέλεια τις καμπύλες σου. Αποφάσισες λοιπόν να τους δώσεις μια ευκαιρία.

Να 'σαι λοιπόν, στο γυμναστήριο, με το κολάν ή το σορτσάκι σου, ένα μπουκαλάκι νερό και μια πετσέτα, έτοιμη να σηκώσεις στις πλάτες σου τα βάρη αυτού του κόσμου (εντάξει όχι, αλλά κατάλαβες). Ποια να πιάσεις όμως; Τι είδος; Και πόσα κιλά; Μην αγχώνεσαι. Ο Joel Freeman, personal trainer με εξειδίκευση στα βάρη, είναι εδώ για να λύσει όλες τις απορίες σου.

ADVERTISING

Για εσένα που είσαι αρχάρια ακόμα στην «βαριά» γυμναστική (ή επιστρέφεις μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας), ο Joel προτείνει να πιάσεις αλτήρες (τα απλά βαράκια) από 2.5 έως 8 κιλά (στο κάθε χέρι). Το βάρος που θα επιλέξεις, στην πραγματικότητα, εξαρτάται από το είδος της άσκησης που θα κάνεις. Μπορεί, για παράδειγμα, να μπορείς όντως να σηκώσεις ακόμα και 5 κιλά βάρος στο κάθε χέρι γυμνάζοντας δικέφαλους, αλλά στις ασκήσεις τρικέφαλων να μην το αντέχεις και να πρέπει να πάρεις κάτι πιο ελαφρύ.

Πάντα χρειάζεται να προσαρμόσεις το βάρος που σηκώνεις και με τις επαναλήψεις που αντέχεις να κάνεις. Αν, δηλαδή, με 5 κιλά στο κάθε χέρι δεν βγάζεις πάνω από 8 επαναλήψεις, καλύτερα να πας σε κάτι πιο ελαφρύ.

ADVERTISING

Προφανώς, με την πάροδο του χρόνου και την τακτική εξάσκηση, οι αντοχές σου θα αυξηθούν. Θα το καταλάβεις όταν θα δεις ότι μπορείς να βγάλεις ψιλοάνετα π.χ. 3 σετ των 10 επαναλήψεων. Οπότε το καλύτερο (και πιο ασφαλές) που μπορείς να κάνεις είναι να το πας σταδιακά.

ADVERTISING

ΚΟΥΙΖ: ΠΟΙΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥ NEXT TOP MODEL ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ;

Με ποιον από τους τέσσερις κριτές του Next Top Model ταιριάζεις απόλυτα και μπορείς να του κάνεις τα ρεπό.

ΟΙ ΠΙΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

Ποια είναι η σχέση των ζωδίων με την αλήθεια; Πόσο εύκολα λένε ψέματα στις σχέσεις τους;

3 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ FITNESS ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ

Γυμναστική κι υπομονή για την περιοχή της κοιλιάς.

ΤΑ 5 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ Σ' ΑΓΓΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΕΞ. Ο ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΣ

Οι ερωτογενείς ζώνες σου που ζητούν την τρυφερή προσοχή του.

ΤΑ 3 ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΣΟΥ

Τι πρέπει να προσέξεις πριν την επόμενη αγορά του αρώματός σου.

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.