TIPS

Περπάτημα: Το tip για να χάσεις ακόμα περισσότερες θερμίδες

Shutterstock

Αν για σένα το περπάτημα δεν είναι μόνο το μέσο να πηγαίνεις από το σπίτι στη δουλειά και τούμπαλιν, αλλά η γυμναστική σου, σου έχουμε το βασικότερο tip να την κάνεις πιο αποτελεσματική.

Μπορεί να μην είναι το πιο κουραστικό είδος προπόνησης, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι αποτελεσματικό. Αρκεί να γίνεται σωστά (σαν να λέμε με ρυθμό) και να το κάνεις τακτικά (σαν να λέμε όχι όταν θέλεις να πας στο περίπτερο για σοκολάτα).

Μπορεί να θυμάσαι που το λέγαμε κι εδώ ότι με 2.000 βήματα (δηλαδή 1,6 χλμ) μπορείς να κάψεις 100 θερμίδες. Αλλά αυτό, θα μπορούσε να πει κανείς, ότι είναι μόνο η αρχή αφού με το να φέρνεις το ένα πόδι μπροστά από το άλλο μπορείς να πετύχεις ακόμα περισσότερα.

Αν είσαι περίεργη να ανακαλύψεις τα όρια του σώματος σου και την αλλαγή που μπορεί να επιφέρει σε αυτό η γυμναστική μέσω του βαδίσματος, η γυμνάστρια Christine DiBugnara έχει το ιδανικό tip για να περάσεις στο επόμενο επίπεδο.

«Κατά τη διάρκεια της βόλτας σου βάλε μικρά στοιχήματα με τον εαυτό σου. Για παράδειγμα, αν κάνεις την προπόνησή σου σε εξωτερικούς χώρους, δοκίμασε να περπατήσεις με τη μέγιστη δυνατή σου ταχύτητα (χωρίς όμως να τρέξεις) όσο πιο γρήγορα μπορείς μέχρι το σημείο που έχεις θέσει. Αν πάλι περπατάς πάνω σε διάδρομο, θέσε ένα χρονικό ή χιλιομετρικό όριο και ρύθμισε την ταχύτητα μέχρι να φτάσεις σε αυτό στο μέγιστο που μπορείς», λέει.

Αν συνηθίζεις να περπατάς μαζί με μια φίλη σου, μπορείτε να κάνετε το ίδιο μαζί. Να θέσετε στόχους απόστασης και να συναγωνιστείτε η μία την άλλη στο πόσο γρήγορα μπορείτε να τους φτάσετε περπατώντας γρήγορα.

Ναι σίγουρα θα κουραστείς παραπάνω. Σίγουρα θα ιδρώσεις, σίγουρα θα λαχανιάσεις. Με το που κατακτήσεις όμως τους νέους σου στόχους έχεις καταφέρει κάτι μαγικό. Να ξεπεράσεις τα όρια σου και να περάσεις στην επόμενη πίστα. Αυτή στην οποία καις και, ταυτόχρονα, αντέχεις ακόμα περισσότερο.