ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

3 ασκήσεις για να δυναμώσεις ώμους και να γίνεις ειδική στα push-ups

Είναι η χειρότερη σου άσκηση. Αυτή που σε κάνει να αγκομαχάς περισσότερο. Αυτή που με δυσκολία βγάζεις πάνω από 6,7, το πολύ 8 επαναλήψεις. Τα push-ups είναι σκληρό πράγμα. Την ίδια στιγμή όμως σου χαρίζουν και εκπληκτικά χέρια και όχι μόνο.

Με τα push-ups δουλεύεις και κοιλιακούς και πλάτη και στήθος ενώ την ίδια στιγμή τονώνεις μηρούς και γλουτούς. Πώς θα κατακτήσεις την τέχνη των push-ups; Υπάρχει σχέδιο.

Στην ουσία με αυτές τις ασκήσεις προετοιμάζεσαι ώστε να ασκηθείς σωστά. Ναι είναι κάτι σαν προπόνηση για την γυμναστική. Μη σου φαίνεται περίεργο- πού και πού κι αυτό χρειάζεται. Στη γιόγκα, για να καταλάβεις, πολλές φορές ένα ολόκληρο μάθημα μπορεί να είναι σαν προετοιμασία ώστε, στο τέλος του μαθήματος, να καταφέρεις να κάνεις σωστά μια ανάποδη στήριξη με το σώμα σου.

Οι περισσότεροι που τα βρίσκουν σκούρα στα push-ups κάνουν την παραλλαγή με τα γόνατα ως έξτρα να ακουμπούν στο έδαφος ως έξτρα στήριγμα. Και ναι, είναι κι αυτό ένας τρόπος να εξασκηθείς. Ολόκληρο push-up όμως ΔΕΝ το λες.

 

Ακολουθούν 3 τρόποι να ενδυναμώσεις ώμους, χέρια και κορμό για να βγάζεις τα σετ πανεύκολα!

1. Σανίδα

Η κλασική σανίδα με παλάμες στο πάτωμα (και όχι με πήχεις) θα σε βοηθήσει πολύ. Φρόντισε οι ώμοι σου να είναι ευθυγραμμισμένοι με τα χέρια σου και ξεκίνα να εκτελείς σανίδα αυξάνοντας σταδιακά το χρόνο. Την πρώτη φορά κάτσε για 20 δευτερόλεπτα, τη δεύτερη για 30 και επανάλαβε. Όταν είσαι σε θέση να μείνεις για 30 δευτερόλεπτα δύο φορές στη σειρά, μπορείς να αυξήσεις το χρόνο.

2. Push-up πάνω σε στήριγμα

Τοποθέτησε τα χέρια σου πάνω σε ένα στήριγμα (π.χ. το μπράτσο του καναπέ, μια σταθερή καρέκλα ή τον πάγκο του γυμναστηρίου) και φέρε το σώμα σου σε θέση push-up φροντίζοντας αυχένας, πλάτη και πόδια να είναι ευθυγραμμισμένα. Λύγισε τους αγκώνες σου και χαμήλωσε όσο περισσότερο μπορείς χωρίς να χαλάσεις την ευθυγράμμιση του σώματός σου.

3. Push-up με ένα γόνατο στο έδαφος

Τοποθέτησε το σώμα σου σε θέση σανίδας, ακουμπώντας στο έδαφος μόνο τη μία κνήμη (γάμπα) σου κατά μήκος και έχοντας την άλλη ανασηκωμένη λίγα εκατοστά πάνω από το έδαφος. Από αυτή τη θέση λύγισε τους αγκώνες σου κρατώντας σφιχτή την κοιλιά σου και ίσιο το σώμα σου. Μείνε για λίγα δευτερόλεπτα και σήκω. Επανάλαβε 5 φορές για κάθε πόδι.