HALLE BERRY

Μυστικά διατροφής και άσκησης από 5 διάσημα “κορμιά” άνω των 40

«Στα 20 τρως τα πάντα και δε σκέφτεσαι τίποτα», λένε. Επίσης λένε πως από τα 30 ο μεταβολισμός αρχίζει και παίρνει την κάτω βόλτα, το οποίο ισχύει ως έναν βαθμό, αλλά με καλή διατροφή και έστω ήπια άσκηση όλα γίνονται ανώδυνα. Για να μη σου πω ότι λένε πως μετά τα 40 η γυναίκα είναι έρμαιο του χρόνου. Όλες αυτές τις μπούρδες διαψεύδουν κατηγορηματικά αμέτρητες γυναίκες στον πλανήτη. Μερικές από αυτές είναι πολύ διάσημες.

Tyra Banks

Είναι ένα από τα πιο όμορφα πρόσωπα του πλανήτη και δηλώνει μεγάλη οπαδός της low-FODMAP (συντομογραφία του Fermentable Oligo- DiMono-saccharides And Polyols) διατροφής. Στα 45 της η Tyra αποφεύγει οποιαδήποτε τροφή δημιουργεί πρήξιμο και προκαλεί δυσπεψία. Σκόρδα, σπαράγγια, φασόλια, κουνουπίδια και άλλα τέτοια. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα διατροφής που απευθύνεται σε συγκεκριμένα άτομα και απαιτεί την άδεια του γιατρού.

Halle Berry

H 52 Mαΐων ηθοποιός έχει κάνει το fitness 2η φύση της και ακόμα πιο συγκεκριμένα, project στο Instagram. Στο #Fitness Friday, όπως το αποκαλεί, κάθε Παρασκευή, αποκαλύπτει ασκήσεις από το πρόγραμμα γυμναστικής της, tips και μυστικά που τη βοηθούν να διατηρεί αυτό το κορμί. Κάνει γιόγκα, μποξ, ενδυνάμωση και αερόβια. Γυμνάζεται 5 φορές την εβδομάδα και κοιμάται καθημερινά 9 ώρες γιατί η Halle ξέρει πως ο καλός ύπνος εκτός όλων των άλλων είναι και «εχθρός» της συσσώρευσης λίπους

Jennifer Lopez

Η JLo είναι κλασικό παράδειγμα εξέλιξης. Το κορμί της στα 49 είναι πολύ καλύτερο απ’ ό,τι στο παρελθόν, όχι γιατί καταπιάστηκε με τη γυμναστική αργά- ίσα ίσα είναι από τις πιο αφοσιωμένες κι αυτό φαίνεται. Η διατροφή της περιλαμβάνει πολλά υγιεινά σνακ, φρούτα και λαχανικά, ενώ κατά καιρούς προκαλεί τον εαυτό της με διάφορα προγράμματα διατροφής, τα οποία απαιτούν οπωσδήποτε την παρακολούθηση από διατροφολόγο (όχι μόνες μας αυτά, ποτέ). Πρόσφατα πόσταρε στο Instagram βήμα προς βήμα ένα #10daychallenge, στο οποίο απείχε από ζάχαρη και υδατάνθρακες.

Gwen Stefani

View this post on Instagram

@jimmykimmel #umakeitfeellikechristmas gx

A post shared by Gwen Stefani (@gwenstefani) on

Η 49χρονη πάλαι ποτέ frontwoman των No Doubt και νυν μαμά 3 παιδιών (ο μικρότερός της γεννήθηκε πριν 5 χρόνια) είναι μεγάλο μαχίμι της γυμναστικής. Όπως είπε η ίδια στο Shape, η αγαπημένη της μέθοδος γυμναστικής είναι το TRX. Επίσης σηκώνει βάρη και κάνει μποξ. Δίαιτα συγκεκριμένη δεν ακολουθεί, αλλά τρώει μόνο βιολογικά και πολύ υγιεινά τρόφιμα.

Elle MacPherson

Το περίφημο «Σώμα» σαφέστατα είναι προικισμένο από τη φύση του με άψογες αναλογίες. Ωστόσο, όλα θέλουν φροντίδα, ου γαρ έρχεται μόνον του. Η Elle αψηφά τους στερεοτυπικούς κανόνες δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή της. Ο δικός της τρόπος της είναι να αποφεύγει τις πολύ όξινες τροφές, όπως είναι τα επεργασμένα κρέατα, ο καφές, το αλκοόλ και τα γαλακτοκομικά, σύμφωνα με τον κανόνα της αλκαλικής διατροφής, η οποία διατηρεί το pH του οργανισμού σε ισορροπία, ώστε να παραμένουν υγιή τα κύτταρα. Για την ιστορία η Elle τον Μάρτιο κλείνει τα 55.