ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα 5 μυστικά που ανεβάζουν την αυτοεκτίμησή σου, σύμφωνα με την ειδικό

Σε κλίμακα από το 1 έως το 10, πόσο πιστεύεις στον εαυτό σου και στις δυνατότητες σου;

Η γνήσια αυτοπεποίθηση (και αυτοεκτίμηση) είναι αρκετά διαφορετική από ό,τι φαντάζονται οι περισσότεροι. Είναι ήρεμη και δεν έχει να κάνει με την ανάγκη να νικήσεις ή να κυριαρχήσεις σε άλλους. Έχει να κάνει με το να έχεις μια βαθιά αίσθηση αυτοεπίγνωσης και αυτοαποδοχής, που σε βοηθά να ζεις αυθεντικά και να είσαι συμφιλιωμένη με το ποια είσαι.

Γράφει η Πόπη Δημητροπούλου*, Creative Business Coach, CPC

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση είναι επικεντρωμένοι και διακατέχονται από ένα υψηλό αίσθημα αυτοεκτίμησης για τον εαυτό τους αλλά και για τους άλλους. Παραμένουν ήρεμοι όταν αντιμετωπίζουν συγκρούσεις, επιμένουν στα δικά τους πιστεύω αλλά είναι ανοικτοί στις απόψεις των άλλων, χωρίς να είναι επικριτικοί. Έχουν σεβασμό και δεν παίρνουν τις διαφορές προσωπικά.

Σε επαγγελματικό επίπεδο, η αυτοεκτίμηση μεταφράζεται στο να κυνηγάς τη θέση που θέλεις, όχι μόνο επειδή χρειάζεσαι ένα μεγαλύτερο εισόδημα, αλλά επειδή ξέρεις ότι είναι ένας ρόλος που θα σου επιτρέψει να χρησιμοποιήσεις τις δυνάμεις σου και θα βοηθήσει εσένα και τους άλλους να είναι ο καλύτερος τους εαυτός.

Ανακάλυψε πέντε απλά μυστικά για να αναπτύξεις την αυτοεκτίμηση σου:

Μάθε καλά τον εαυτό σου

Κατανόησε τις δυνάμεις σου, δέξου τις αδυναμίες σου και να είσαι ξεκάθαρη σχετικά με το τι και πώς θέλεις να ζεις.

Διάβασε κι αυτό: Τα 5 βήματα για να κάνεις επανεκκίνηση στη ζωή σου, σύμφωνα με την ειδικό

Σταμάτησε να συγκρίνεσαι

Είναι πολύ ωφέλιμο να ξεχνάς τι κάνουν οι άλλοι. Συγκεντρώσου στα πράγματα που μετράνε για σένα.

Μην παίρνεις τα πράγματα προσωπικά

 Αν οι άνθρωποι διαφωνούν μαζί σου, να είσαι περίεργη να μάθεις για την δική τους άποψη αντί να είσαι επιθετική ή σε αμυντική στάση. Να θυμάσαι ότι δεν έχουμε όλοι την ίδια οπτική στα πράγματα και στις καταστάσεις.

Να προσέχεις τον εαυτό σου

Να διαθέτεις χρόνο και ενέργεια για να φροντίσεις την υγεία και τη γενικότερη ευεξία σου, κάνοντας δημιουργικές δραστηριότητες που σε γεμίζουν και σε χαροποιούν.

Δες κι αυτό: Οι 3 τεχνικές για να τολμήσεις τις αλλαγές που φοβάσαι, σύμφωνα με την ειδικό

Απομακρύνσου από τοξικούς ανθρώπους

Πάρε αποστάσεις από τις σχέσεις που σε στραγγίζουν. Κάνε μια προσπάθεια να συνδεθείς με ανθρώπους που σε εμπνέουν, που είναι πιο δημιουργικοί και η επαφή μαζί τους σε ενεργοποιεί να είσαι ελεύθερα ο εαυτός σου.

*Ευχαριστούμε την Πόπη Δημητροπούλου, Creative Business Coach, CPC

Κλείσε μια Δωρεάν Συνεδρία Coaching. Επικοινωνία: www.kalifos.com, τηλ: 6977 075124.