Ένα post για το άγχος γίνεται viral γιατί λέει το αυτονόητο

Main Image

Το άγχος μπορεί να είναι εκεί, ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις.

Δεν ήξερα πόσο τρομακτικό μπορεί να γίνει το άγχος, μέχρι που είχα στη δουλειά την πρώτη μου κρίση πανικού και ήμουν σίγουρη πως θα πεθάνω. Ενάμιση χρόνο μετά, το θυμάμαι και τρέμω, γι' αυτό κάνω κάθε μέρα προσπάθεια να διώχνω οτιδήποτε με αγχώνει.

Σύμφωνα με την Ένωση Άγχους και Κατάθλιψης της Αμερικής, οι αγχώδεις διαταραχές είναι οι συχνότερες ψυχιατρικές ασθένειες που επηρεάζουν τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες. Το άγχος μπορεί να πάρει πολλές μορφές, πέρα από γενικευμένη διαταραχή άγχους, όπως η αγοραφοβία, οι κρίσεις πανικού, η διαταραχή κοινωνικού άγχους κ.α.

ADVERTISING

Δεν είναι εύκολο ούτε να το αναγνωρίσεις, ούτε να το μοιραστείς, γεγονός που εξηγεί γιατί η παρακάτω ανάρτηση έγινε viral και στοχεύει στο να υπενθυμίσει σε όλους όσοι υποφέρουν από άγχος, ότι δεν είναι μόνοι και ότι υπάρχει λύση.

anxiety

"To άγχος δε σημαίνει μόνο ότι δυσκολεύεσαι να ανασάνεις. Είναι όταν ξυπνάς στις τρεις τη νύχτα επειδή καρδιοχτυπάς. Είναι να ξεσπάς χωρίς λόγο. Να αγχώνεσαι για πράγματα που μπορεί και να μην είναι αληθινά. Να αναρωτιέσαι για την πίστη σου "Πώς μπόρεσε ο δημιουργός μου να με αφήσει να νιώθω έτσι;". Άγχος θα πει να παίρνεις την αδερφή σου τρεις ώρες πριν σηκωθεί για τη δουλειά με την ελπίδα να απαντήσει, ώστε να ξεχαστείς από την κρίση πανικού. Να κάνεις ντους στις δύο το ξημέρωμα. Να αλλάζει η διάθεσή σου μέσα λεπτά. Να τρέμεις και να έχεις σπασμούς που δε μπορείς να ελέγξεις. Ναι κλαις με πραγματικά δάκρυα πόνου. Να ανακατεύεσαι. Να μη μπορείς να περπατήσεις. Το άγχος είναι σκοτεινό. Να πρέπει να βρεις τη μια δικαιολογία μετά την άλλη για τη συμπεριφορά σου. Να φοβάσαι. Να στεναχωριέσαι. Να αδειάζεις σωματικά και συναισθηματικά. Το άγχος είναι ωμό και αληθινό. Είναι ο τσακωμός με τον σύντροφό σου παρόλο που δεν έχεις καν νεύρα. Να τσαντίζεσαι με την παραμικρή ενόχληση. Να θυμάσαι πράγματα. Να αναρωτιέσαι 'τι θα γινόταν αν;'. Είναι πολλά 'τι πάει λάθος;' και 'δεν ξέρω'".

ADVERTISING

Τα συναισθήματά σου έχουν σημασία. Το να σε επηρεάζει κάτι που δεν αγγίζει τους άλλους δεν σε κάνει τρελή ή λιγότερο αξιόλογη. Μερικοί από τους πιο πετυχημένους ανθρώπους έχουν άγχος. Δεν φταις εσύ. Δεν ήρθε το τέλος. Είσαι δυνατή. Είσαι έξυπνη. Είσαι γενναία. Αξίζεις."

ADVERTISING

ΤΑ 4 ΖΩΔΙΑ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ

Όχι γιατί δεν μπορούν, αλλά ίσως δεν θέλουν.

ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ. ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Η Νικολέττα και η Αγγελική παραδίδουν μαθήματα ζωής. «Ο καρκίνος άλλαξε τις προτεραιότητές μας».

7 TIPS ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΤΟ ΣΕΞ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

Αχρείαστα να 'ναι, αλλά καλό είναι να υπάρχουν στο πίσω μέρος του μυαλού σου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ένα εύκολο και γευστικό κέικ για όσους θέλουν την μπανάνα και στα γλυκά τους.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ

Το παιχνίδι της μακροζωίας παίζεται με δύο και απαιτεί μπαλάκι και ρακέτα.

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.