Το μυστικό για να βγάλεις περισσότερη δουλειά σε λιγότερο χρόνο

Main Image

Πώς μπορείς να είσαι παραγωγική ακόμα κι αν σε πιέζει ο χρόνος.

Από το να κοιτάζεις έξω από το παράθυρο, μέχρι να χαζεύεις και στο τελευταίο social δίκτυο του κινητού σου ή να πιάνεις κουβέντα με τους συναδέλφους σου πηγαίνοντας σαν πεταλουδίτσα από γραφείο σε γραφείο, η λίστα με τα πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν βαριέσαι στη δουλειά είναι μεγάλη σχεδόν ατελείωτη.

Σίγουρα φταίει και που η ικανότητα συγκέντρωσής μας, όσο τα social media εξωτερικά ερεθίσματα αυξάνονται, μειώνεται, αλλά η αναβλητικότητα πάντα είναι γλυκιά. Στην αρχή. Γιατί όσο περνάει η ώρα γίνεται πιο καταπιεστική και από μάνα που φωνάζει να πάρεις ζακέτα μέχρι που καταλήγει να γίνεται ο λόγος που σηκώνεσαι πολύ αργά από την καρέκλα σου.

ADVERTISING

Σε κάθε περίπτωση η παραγωγικότητα πάντα μειώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά αν αυτό, λόγω φόρτου εργασίας, δεν σε παίρνει να γίνει, υπάρχει ένας τρόπος να καταφέρεις να διατηρήσεις τη συγκέντρωση και την προσοχή σου σε αυτό που πρέπει να φέρεις εις πέρας.

Inline Image

Δεν είναι τυχαίο που αποφασίσαμε αυτό το άρθρο τέτοιες ημέρες. Συνήθως λίγο πριν ξεκινήσει ένα εορταστικό τετραήμερο ξεκούρασης είναι που κουράζεσαι περισσότερο αφού για να φύγεις ξένοιαστη από τη δουλειά και όντως να χαλαρώσεις, συνήθως, πρέπει να βυθιστείς στον υπολογιστή.

Σύμφωνα με τον Cal Newport, ερευνητή της επιστήμης της πληροφορικής και συγγραφέα του best seller, Deep Work: Rules For Focused Success in a Distracted World, η λύση για να διατηρήσεις (ή και να αυξήσεις) την παραγωγικότητα σου σε ιδεατά επίπεδα είναι να «αγκαλιάσεις» την αίσθηση της ανίας που σε καταλαμβάνει μετά από κάποιες ώρες στη δουλειά.

ADVERTISING

Ωραία. Τι πρέπει να κάνω;

«Είναι σχεδόν απίθανο να εισέλθεις στα βαθύτερα επίπεδα συγκέντρωσης, αν περνάς όλη την ώρα στη δουλειά αποφεύγοντας να ενδώσεις στην παραμικρή υπόνοια πλήξης», υποστηρίζει. Αυτό που προτείνει λοιπόν είναι να προγραμματίζεις διαλείμματα στη δουλειά σου στη διάρκεια των οποίων απλά θα χαζεύεις. Αυτό επιτρέπει στον εγκέφαλό σου να ξεκουραστεί και να επιστρέψει στα καθήκοντά του πολύ πιο συγκεντρωμένος.

Με την ίδια λογική, το να ορίσεις ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θέλεις να ολοκληρώσεις μια «δουλειά» θα σε αποθαρρύνει από το να παρασυρθείς και να ξεφύγεις χρονικά.

Αν δοκιμάσεις την παραπάνω τεχνική, αλλά πάλι είσαι στο Facebook όλη μέρα βλέπεις ότι δεν έχει τα αποτελέσματα που θα ήθελες, ίσως θα πρέπει να κάνεις ένα πολύ πιο δραστικό διάλειμμα από τα social media. Μια περίοδος αποχής (30 ημέρες είναι ιδανικό διάστημα) -λέει ο Newport- θα σε βοηθήσει να επαναπροσδιορίσεις τη σχέση (και βασικά την εξάρτηση) σου με τα social media τις ώρες που είσαι στη δουλειά.

ADVERTISING

ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ: ΤΑ ΠΙΟ ΓΡΟΥΣΟΥΖΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Αν η τύχη δε σου χαμογελάει, μήπως φταίει το σαλόνι σου;

Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ

Πώς θα βοηθήσεις το παιδί να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον και πώς να διαχειριστείς τους δικούς σου φόβους.

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΦΙΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞ

Δεν καθόλου λίγο ένα φιλάκι τελικά.

ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Για εσένα που ψάχνεις κάτι ξεχωριστό για τα νύχια σου.

ΠΩΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ

Πώς συμπεριφέρεται το κάθε ζώδιο την ώρα του χωρισμού;

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.