LIFE COACHING

Αυτή είναι η λέξη με τη μεγαλύτερη θετική επίδραση στη ψυχολογία σου

Αν η έλλειψη και ο πόνος σε γεμίζουν απαισιόδοξες σκέψεις, να στηριχτείς στο θετικό αντίβαρο της ευγνωμοσύνης! Υπάρχουν πολλά για τα οποία χρωστάς ευγνωμοσύνη στον εαυτό σου και στη ζωή και αυτό είναι που θα σε σηκώσει όρθιο στα πόδια σου ξανά.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας του παγκόσμιου bestseller «Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα», Ομιλήτρια διεθνούς φήμης.

Θέλεις να «εκπέμπεις» θετικότητα, εσωτερική ηρεμία, αγάπη και σεβασμό. Αν θέλεις μια σχέση με αυτά τα χαρακτηριστικά, το πρώτο βήμα είναι να νιώθεις, να αποκτήσεις εσύ αυτά τα χαρακτηριστικά. Έτσι θα έρθει ο άνθρωπος με αυτά τα χαρακτηριστικά και συναισθήματα, καθώς και η αντίστοιχη σχέση. Για να ανεβάσουμε το εσωτερικό σου θερμόμετρο με θετικά συναισθήματα, θα χρησιμοποιήσουμε το πιο δυνατό εργαλείο που έχουμε: την ευγνωμοσύνη. Έκανες τη δουλειά και τώρα θα χαλαρώσουμε μαζί και θα δούμε όλα τα υπέροχα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σου. Ο στόχος μας είναι να ανεβάσουμε την ένταση των θετικών σου σκέψεων.

Η ευγνωμοσύνη μάς βοηθά να τραβήξουμε την προσοχή μας από την έλλειψη και μας οδηγεί προς την αφθονία. Όπως είπαμε, εκείνο στο οποίο εστιάζουμε, αυτό και μας έρχεται. Αν λοιπόν λες ότι είσαι γεροντοκόρη ή γεροντοπαλίκαρο, τότε αυτό και θα συνεχίσει να συμβαίνει.

Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για την ευγνωμοσύνη και έχουν γίνει πολλές επιστημονικές έρευνες στο πεδίο της ευγνωμοσύνης και των ευεργετικών αποτελεσμάτων της. Λόγου χάρη, στο Πανεπιστήμιο Berkley υπάρχει τριετές πρόγραμμα «Εξάπλωσης της επιστήμης της ευγνωμοσύνης», ενώ το Ίδρυμα Templeton επένδυσε 5,6 εκατομμύρια δολάρια για να γίνουν περαιτέρω έρευνες στο Πανεπιστήμιο UC David.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μέσα από την ευγνωμοσύνη γινόμαστε πιο ανεκτικοί απέναντι στις προκλήσεις της ζωής, δημιουργούμε καλύτερες σχέσεις, μειώνουμε το άγχος και νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι. Επίσης, μέσα από την έρευνα που έκαναν οι ψυχολόγοι Michael McCullough του Southern Methodist University στο Ντάλας, Τέξας και ο Robert Emmons του University of California στο Ντέιβις διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έγραφαν στο ημερολόγιό τους καθημερινά επειδή ένιωθαν ευγνώμονες για τη ζωή τους ήταν πιο αισιόδοξοι, είχαν περισσότερη ενέργεια, ήταν πιο συμπονετικοί, είχαν πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και πετύχαιναν πιο γρήγορα τους στόχους τους. Ο δόκτωρ Emmons, η παγκόσμια αυθεντία στην ευγνωμοσύνη, κάνοντας έρευνα με χιλιάδες ανθρώπους, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι που κατέγραφαντην εμπειρία τους στο ημερολόγιό τους επειδή ήταν ευγνώμονες ήταν κατά 25% πιο ευτυχισμένοι από τους υπόλοιπους. Κάθε φορά που δίνουμε (δράση), ακολουθεί μια αντίστοιχη αντίδραση, κατά την οποία λαμβάνουμε. Αυτή η δράση δε λαμβάνει χώρα αμέσως τις περισσότερες φορές και συχνά δεν πραγματοποιείται στον ίδιο τομέα ή από τον ίδιο άνθρωπο. Δώσε και θα σου δοθεί, είπε ο Ιησούς.

Γιατί, λοιπόν, να σκέφτεσαι πως έχεις να διασχίσεις συναισθηματικά έναν πολύ κακοτράχαλο δρόμο, γεμάτο με μεγάλες πέτρες για να βρεις τον άνθρωπό σου; Ευτυχώς, οδηγείς τζιπ! Ναι, σωστά κατάλαβες! Η ευγνωμοσύνη είναι το 4Χ4 που θα χρησιμοποιήσεις!

Ευχαριστούμε την Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέα παγκόσμιου bestseller «Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα», Ομιλήτρια διεθνούς φήμης

Κάνε την εγγραφή σου για να λάβεις δωρεάν τις πρώτες 40 σελίδες του best seller Ευ Ζην Τώρα εδώ: https://bit.ly/2OwQKVz

Θέλεις να κάνεις μια life coaching συνεδρία, χωρίς κανένα κόστος; Συμπλήρωσε εδώ: https://www.jillandnikolas.com/lifecoaching.html