Γιατί δεν πρέπει να αντιστέκεσαι σε κάθε πιθανή αλλαγή

Main Image

Με άμεσα αποτελέσματα ή όχι, κάθε αλλαγή στοχεύει στην αναπροσαρμογή της πραγματικότητας.

Η μεθόδευση των σωστών αλλαγών φέρνει νομοτελειακά την ευτυχία, γι' αυτό όσο μεγάλη ή δυσάρεστη κι αν είναι μια αλλαγή, μη τη φοβάσαι. Όσο μεγαλύτερες οι ανατροπές, τόσο πιο σημαντική η αλλαγή για εσένα.

ADVERTISING

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας του παγκόσμιου bestseller «Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα», Ομιλήτρια διεθνούς φήμης

Η αλλαγή, λοιπόν, είναι το Α και το Ω αυτής της όμορφης διαδρομής προς την αυτοβελτίωση. Το διάστημα που περιμένεις να καρπωθείς τα αποτελέσματα της αλλαγής σου είναι το πιο κρίσιμο. Κατά τη διάρκεια αυτής της σιωπηλής αναμονής, πολλοί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και έχουν παρατήσει το όνειρό τους τη στιγμή ακριβώς που πρέπει να επιδείξουν τη μεγαλύτερη δυνατή πίστη σε αυτό. Αυτή η μετέωρη και αμήχανη στιγμή της αναμονής, αυτή που σε τυραννά με αμφίσημα συναισθήματα ικανοποίησης αλλά και αμφιβολίας, είναι ένα από τα πιο απαραίτητα στάδια ανάπτυξης γιατί μας μαθαίνει τόσα πολλά για τον εαυτό μας. Είναι η στιγμή που από τη σκέψη περνάς στην ενεργή πράξη και περιμένεις τη γενναία ανταμοιβή.

Διάβασε ακόμα: Τα 3 βήματα που θα σε φέρουν πιο κοντά στην ευτυχία

ADVERTISING

Εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτοί που γνωρίζουμε καλύτερα από όλους όχι μόνο τι πρέπει να αλλάξουμε αλλά και ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν ώστε να βγούμε από τη ζώνη άνεσής μας και να δούμε, επιτέλους, να παράγονται διαφορετικά αποτελέσματα από τις ενέργειές μας. Η ανθρώπινη φύση είναι γεννημένη από τις αλλαγές και μεγαλώνει με αυτές. Κάθε τέλος μιας νέας αλλαγής σηματοδοτεί τη γέννηση ενός καινούριου στόχου και αυτό γιατί η αλλαγή είναι ζυμωμένη με την ανθρώπινη ανάγκη να προχωρά και να κυριαρχεί. "Α rolling stone gathers no moss" που λένε και οι Αμερικανοί.

Μέσα από την αλλαγή έρχεται η προσωπική βελτίωση. Όσοι έμειναν άπραγοι και παθητικοί σε όσα ήξεραν ή σε όσα κουβαλούσαν ως εμπειρίες από τα προηγούμενα χρόνια της ζωής τους, όσοι δεν τόλμησαν να μετακινηθούν από τη ζώνη άνεσής τους, όσοι διάλεξαν να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο και δεν ξεστράτισαν σε πιο δύσκολα αλλά πιο συναρπαστικά μονοπάτια γνώσης, δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από τη μετριότητα. Και σε αυτόν τον κόσμο δεν έχουμε έρθει για να είμαστε μέτριοι. Έχουμε έρθει για να διεκδικήσουμε και να απολαύσουμε το τέλειο.

Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης. www.jillandnikolas.com

Κάνε την εγγραφή σου για να λάβεις δωρεάν τις πρώτες 40 σελίδες του best seller Ευ Ζην Τώρα εδώ.

Θέλεις να κάνεις μια life coaching συνεδρία, χωρίς κανένα κόστος; Συμπλήρωσε εδώ.

ADVERTISING

ΤΑ 4 ΖΩΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΑΝ ΣΤΡΕΙΔΙΑ

Τα 4 ζώδια που δεν μπορείς να «διαβάσεις» με τίποτα.

CHEAT MEALS: ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ Ή ΜΗΠΩΣ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ;

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Δέσποινα Παπαδοπούλου σου εξηγεί αν πρέπει να υποκύπτεις στα cheat meals.

ΣΕΞ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ: 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ

Ο Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ηλίας Ριζάκος, μας λέει τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξεις και αν τελικά είναι ασφαλές να κάνεις σεξ ενώ έχεις περίοδο.

ΤΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΝΟΝΗΣ ΔΟΥΝΙΑ

Η Νόνη Δούνια ανοίγει το σπίτι της και μιλά για τον νέο της ρόλο, για τις ενδυματολογικές επιλογές της αλλά και την οικογένειά της.

ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ''ΑΛΗΘΙΝΑ'' ΚΟΡΜΙΑ ΤΟΥΣ

Διάσημες γυναίκες ποστάρουν φωτογραφίες στα social media χωρίς φίλτρα και photoshop. Καλώς όρισες αλήθεια.

ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2019 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.