LIFE COACHING

Η κίνηση που πρέπει να κάνεις για ισορροπήσεις τη ζωή σου

IMAXTREE

Συχνά με επισκέπτονται άνθρωποι που θέλουν να διαπρέψουν στην επαγγελματική τους ζωή αλλά η προσωπική τους ζωή είναι γεμάτη δυστυχία ή μοναξιά. Επιμένουν στην ανάπτυξη μίας μονάχα πτυχής της ζωής τους και εκπλήσσονται που δεν τα καταφέρνουν όσο σκληρά κι αν εργάζονται για αυτό. "Μα υπάρχουν επιτυχημένοι επαγγελματίες που έχουν χωρίσει ή δεν είναι καλά στα προσωπικά τους, αλλά και το ανάποδο", θα πει κάποιος. Είστε βέβαιοι πως είναι ευτυχισμένοι;

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης. www.jillandnikolas.com

Ευτυχώς, οι άνθρωποι είμαστε πολυφασματικές οντότητες γι’ αυτό και δεν μπορούμε να ισορροπήσουμε στη ζυγαριά της ευτυχίας αν δεν σταθμίσουμε τους ζυγούς σε όλες τις πλευρές. Και αυτοί οι ζυγοί είναι εξίσου σημαντικοί για την ισορροπία. Δεν μπορείς να παραβλέψεις την προσωπική σου ζωή όταν πηγαίνουν καλά τα επαγγελματικά σου, δεν μπορείς να βιώσεις την προσωπική ευτυχία αν δεν είσαι οικονομικά ανεξάρτητος, δεν μπορείς να διατηρείς καλές διαπροσωπικές σχέσεις όταν δεν έχεις καθόλου ελεύθερο χρόνο, δεν μπορείς να απολαύσεις τον έρωτα αν δεν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και το σώμα σου, δεν μπορείς να νιώθεις πως σε εκτιμούν αν ποτέ δεν προσφέρεις.

Διάβασε ακόμα: Απλές (και αποτελεσματικές) τεχνικές διαχείρισης θυμού

Οι κρίκοι της αλυσίδας της ζωής μας είναι τόσο στενά συνδεδεμένοι που η ανεπάρκεια ενός αποδυναμώνει όλη την αλυσίδα. Το σώμα, το μυαλό και τα συναισθήματά μας αποτελούν μια αδιάσπαστη ενότητα και επηρεάζουν τους επτά βασικούς τομείς πάνω στους οποίους στρώνεται το παιχνίδι της καθημερινότητάς μας. Οι σχέσεις (οικογένεια, ρομαντικές σχέσεις, φίλοι), η εργασία μας, τα οικονομικά, η σωματική άσκηση και υγεία, η προσωπική ανάπτυξη (εκπαίδευση, επιτεύγματα), ο ελεύθερος χρόνος, χόμπι και η προσφορά στην κοινωνία (φιλανθρωπία) καθορίζουν μεμονωμένα αλλά και συνδυαστικά πόσο ευτυχισμένοι είμαστε. Οι δυνατότητες για να ευημερούμε σε όλους τους τομείς είναι απεριόριστες, αρκεί να έχουμε πάντα το μυαλό, το κίνητρο και τη θέληση να τις αναπτύσσουμε παράλληλα και όχι να τις επικαλύπτουμε.

Αν γράψεις σε ένα χαρτί όλους τους τομείς και βαθμολογήσεις το επίπεδο ανάπτυξης που έχουν αυτή τη στιγμή στη ζωή σου, θα διαπιστώσεις με τον πιο εύκολο και παραστατικό τρόπο πού πρέπει να δράσεις άμεσα και τι πρέπει να αλλάξεις. Πολλές φορές ψάχνουμε την αιτία που δυστυχούμε στο λάθος μέρος. Έχεις σκεφτεί πως ο λόγος που δεν αισθάνεσαι καλά στη δουλειά σου είναι επειδή έχεις να μιλήσεις έναν χρόνο με τους γονείς σου; Έχεις σκεφτεί πως ο λόγος που οδεύεις προς το διαζύγιο είναι γιατί υπομένεις μια άσχημη εργασιακή πραγματικότητα; Έχεις σκεφτεί πως ο λόγος που δεν παίρνεις το πτυχίο σου είναι γιατί έχεις να γυμναστείς πάνω από έναν χρόνο;

Ανίχνευσε τον κρίκο της ζωής σου που νομίζεις πως έχει πρόβλημα. Μπορεί και να εκπλαγείς αν παρατηρήσεις πως αμεσότερη ανάγκη για επιδιόρθωση έχουν οι κρίκοι που είναι ακριβώς δίπλα του!

 

Γίνε μέλος της μεγάλης μας παρέας και ως «ευχαριστώ» για την εγγραφή σου θα σου στείλουμε τις 40 πρώτες σελίδες από το best seller Ευ Ζην Τώρα, εντελώς δωρεάν! Η μεταμόρφωσή σου ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς!

Σε ενδιαφέρει το life coaching αλλά σε προβληματίζει το κόστος; Όχι πια! Δήλωσε το ενδιαφέρον σου και θα σου προσφέρουμε μία συνεδρία life coaching, αξίας 200 ευρώ, δώρο!

 

Κεντρική Φωτογραφία: IMAXTREE