LIFE COACHING

Η μόνη βοήθεια που χρειάζεσαι στα δύσκολα

Η ζωή είναι ζυμωμένη με πολλές χαρές αλλά και πολλές δυσκολίες. Οι ανατροπές που έρχονται αλλάζουν το χάρτη της καθημερινότητάς μας, συχνά με οδυνηρό αλλά πάντα με χρήσιμο για τη συνέχεια τρόπο. Και εξηγώ τι εννοώ. Όταν όλα γύρω μου κατέρρεαν, έχοντας στην πλάτη μου έναν χωρισμό, ένα πολύ ασταθές οικονομικό περιβάλλον με capital controls και εθνική χρεοκοπία και ένα πρόβλημα υγείας που με γέμιζε ανασφάλεια για το μέλλον, μπήκα στην αναζήτηση της ιδανικής σανίδας σωτηρίας! Αναρωτιέσαι ποια ήταν αυτή; Ήταν ο μόνος σταθερός άξονας αναφοράς, ο μόνος γρανιτένιος κάβος στον οποίον μπορούσα να αγκυροβολήσω: Ο ίδιος μου ο εαυτός!

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας του παγκόσμιου bestseller «Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα», Ομιλήτρια διεθνούς φήμης

Όταν όλα γύρω μας θυμίζουν μια ρευστή θάλασσα αλλαγών, από τον μόνο που πρέπει να κρατηθείς για να μην παρασυρθείς στα βράχια των προβλημάτων είναι το μόνο πράγμα που γνωρίζεις πως είναι πάντα εκεί: εσύ! Από τα σταθερά ποιοτικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου και από τις ανώτερες προσδοκίες που έχεις, θα γαντζωθείς για να επουλώσεις τις πληγές σου και να γεμίσεις τις δεξαμενές της θετικότητάς σου.

Διάβασε ακόμα: Μήπως έχει έρθει η ώρα να βάλεις μια τάξη στη ζωή σου; Η λίστα των 13 βημάτων

Αρκεί, θα ρωτήσει κανείς, η θετική ενέργεια όταν δεν έχω να πληρώσω το ενοίκιό μου, όταν είμαι άνεργος κοντά δύο χρόνια, όταν προσπαθώ να διασώσω την επιχείρησή μου, όταν χώρισα ενώ συζούσα, όταν έχω δοκιμάσει τα πάντα για να γίνω μητέρα αλλά ακόμα δεν τα έχω καταφέρει; Το μόνο που έχουμε όταν όλα καταρρέουν είναι ο εαυτός μας. Οι γνώσεις μας, οι σκέψεις μας και οι πράξεις μας είναι τα μόνα που μπορούμε να ελέγξουμε. Ευτυχώς παραμένουν… αφορολόγητα και έχουν τη δύναμη να διαμορφώσουν ξανά τη ζωή μας. Κανείς δεν μπορεί να σου κλέψει τις σκέψεις σου, κανείς δεν μπορεί να τις κατακρίνει, κανείς δεν μπορεί να τις καταδικάσει. Όσο δύσκολα κι αν περνάς, κάνε στροφή στην εσωτερικότητά σου. Εκεί είναι η πηγή που θα σε αναζωογονήσει. Γιατί ενώ γύρω σου όλα αλλάζουν, εκείνη παραμένει σταθερή και ανεξάντλητη από ιδέες, ευκαιρίες και όνειρα!

Η ζωή δεν χαρίζεται σε κανέναν. Ακόμα και αυτοί που θεωρείς πως είχαν πιο εύκολο δρόμο, αν τους ρωτήσεις θα σε εκπλήξουν. Δεν σε καθορίζουν ούτε η “άδικη μοίρα”, ούτε ο υψηλός μισθός, ούτε το σκάφος αναψυχής, ούτε τα κυβικά του αυτοκινήτου σου. Το μόνο που σε καθορίζει είναι από τι είσαι φτιαγμένος. Τα υλικά με τα οποία χτίζεις τον εαυτό σου εγγυώνται πόσο σταθερός θα παραμείνεις στις αναπόφευκτες “σεισμικές δονήσεις” της ζωής.

Διάβασε ακόμα: Η άσκηση με τις ανάσες που θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις το άγχος

Ενώ συνταξιδεύουμε με την οικογένεια, τους φίλους μας, τους συναδέλφους μας, τους συντρόφους μας κατά τη διάρκεια της ζωής μας, παραμένουμε οι κύριοι και αποκλειστικοί υπεύθυνοι για το ποια διαδρομή θα διαλέξουμε. Μόνοι μας έχουμε τον τρόπο, τα εργαλεία και τα ψυχικά αποθέματα για να σχεδιάσουμε, να επιτύχουμε, ακόμα και να αποτύχουμε και να αλλάξουμε πορεία.  Αναζήτησε πηγές σοφίας. Αναζήτησε τη λύση σε όσους έχουν περάσει από αυτό που περνάς και βρήκαν τον τρόπο να σταθούν στα πόδια τους. Μετάφρασε σωστά τα μηνύματα που σου στέλνει κατά κύματα το Σύμπαν, ώστε να βρεις αυτόν τον κατάλληλο οδηγό που θα σου ενισχύσει τη θέληση να καταφέρεις, έστω και με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που αρχικά είχες υπολογίσει!

 

Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης. www.jillandnikolas.com

Κάνε την εγγραφή σου για να λάβεις δωρεάν τις πρώτες 40 σελίδες του best seller Ευ Ζην Τώρα εδώ.

Σε ενδιαφέρει το life coaching αλλά σε προβληματίζει το κόστος; Όχι πια! Δήλωσε το ενδιαφέρον σου και θα σου προσφέρουμε μία συνεδρία life coaching, αξίας 200 ευρώ, δώρο! 

 

Κεντρική Φωτογραφία: IMAXTREE