Η αγαπημένη συνήθεια της γιαγιάς σου (κι όχι μόνο) θα σε βοηθήσει ενάντια στην κατάθλιψη

Main Image

Ώρα να δανειστείς κάποια πράγματα από τα συρτάρια των παλιών.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα των οποίων η μόδα έχει παρέλθει μαζί με τον χρόνο - βλέπε τα κινητά με τα πορτάκια ή ας πούμε κάτι τυχαίο που σκέφτηκα, το πλέξιμο. Δεν ξέρω αν η δική σου μαμά, γιαγιά, θεία, συνεχίζει να πλέκει, αλλά ίσως θα ήταν καλό να μάθεις κι εσύ καμια σταυροβελονιά.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Knit for Peace, τα οφέλη του πλεξίματος δεν είναι μόνο ότι τελειώνοντάς το, μπορείς να έχεις ένα νέο πουλοβεράκι.

ADVERTISING

«Το πλέξιμο βελτιώνει σημαντικά την σωματική και την ψυχική υγεία, μειώνει την αρτηριακή πίεση, επιβραδύνει την εμφάνιση της άνοιας, σε ανακουφίζει από χρόνιους πόνους, ενώ βοηθά στο να συνεχίσεις να κινείς τα δάχτυλα που μπορεί να έχουν αρθρίτιδα, αλλά και στο να καταπολεμήσεις την κατάθλιψη και το άγχος. Είναι μια δραστηριότητα που μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις σε πολύ μεγάλη ηλικία, ενώ βοηθά στο να νικήσεις την απομόνωση και την μοναξιά που συνεπάγονται αρκετά συχνά του γερνάω μαμά, γερνάω.»

Μια μελέτη του 2012 από την κλινική Mayo διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το πλέξιμο και την ανάγνωση βιβλίων ήταν 30-50% λιγότερο πιθανό να έχουν ήπια γνωστική εξασθένηση από όσους δεν το έκαναν.

ADVERTISING

Το 10,7% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσε ότι το πλέξιμο όντως βοηθά με τον χρόνιο πόνο και ένας στους πέντε δήλωσε ότι βοήθησε στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας. Περίπου το 26,1% συμφώνησε ότι το πλέξιμο συνέβαλε στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

ADVERTISING

ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ: ΤΑ ΠΙΟ ΓΡΟΥΣΟΥΖΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Αν η τύχη δε σου χαμογελάει, μήπως φταίει το σαλόνι σου;

Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ

Πώς θα βοηθήσεις το παιδί να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον και πώς να διαχειριστείς τους δικούς σου φόβους.

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΦΙΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞ

Δεν καθόλου λίγο ένα φιλάκι τελικά.

ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Για εσένα που ψάχνεις κάτι ξεχωριστό για τα νύχια σου.

ΠΩΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ

Πώς συμπεριφέρεται το κάθε ζώδιο την ώρα του χωρισμού;

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.