TIPS

5 τρόποι να αποχαιρετήσεις το άγχος μια για πάντα

Μπορεί να νιώθεις ότι το αίσθημα της ευθύνης και το άγχος που σου δημιουργεί αυτό, είναι βασικοί λόγοι για το ότι κρατάς κάποιες ισορροπίες και το πρόγραμμά σου δεν καταστρέφεται καθημερινά, αλλά παράλληλα το stress φέρνει πολλά δεινά. Στο σώμα, αλλά και τη διάθεσή και την ψυχολογία σου.

Η κορτιζόλη είναι η ορμόνη του stress και παράγεται ακριβώς όταν νιώθεις πιεσμένη. Τα συμπτώματα της αυξημένης παραγωγής της στον οργανισμό σου, μπορεί να εκδηλωθούν ως πονοκέφαλοι, κούραση, ακόμα και κατάθλιψη. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και θα πάψεις να αγχώνεσαι γενικώς.

1. Κάνε διαλογισμό

Δε σημαίνει απαραίτητα κάτι πολυσύνθετο. Ένας πολύ καλός τρόπος να διαλογιστείς, είναι φυσικά η yoga, αλλά αν για σένα κάνει δουλειά το να κλείνεις τα μάτια και να κάθεσαι οκλαδόν, μας κάνει κι αυτό. Λίγα λεπτά την ημέρα στα οποία δε θα σκέφτεσαι τίποτα, είναι απαραίτητα για να χαλαρώσεις.

2. Τα αιθέρια έλαια είναι φίλοι σου

Πολλά αιθέρια έλαια έχουν θεραπευτικές ιδιότητες που μπορούν να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το stress και το άγχος, χωρίς να χρειαστεί να αφιερώσεις πολύ χρόνο σε αυτή τη διαδικασία. Με το να τα χρησιμοποιήσεις τη λεβάντα ή τον ευκάλυπτο στο χώρο σου ή να ρίξεις λίγες σταγόνες στο μπάνιο σου, θα δεις τρομερή διαφορά.

3. Κουνήσου

Η άσκηση απελευθερώνει στο αίμα σου ορμόνες οι οποίες την ανάγουν οχι μόνο σε μια ωφέλιμη πρακτική για το κορμί σου, αλλά και για τον νου και τον συναισθηματικό σου κόσμο. Ανάμεσά τους είναι οι ντοπαμίνες, οι ενδορφίνες και οι σεροτονίνες, οι οποίες συμβάλλουν στο να νιώθεις χαρούμενη, παραγωγική και δυνατή. Παράλληλα αυτές οι ορμόνες μειώνονται όταν αγχώνεσαι. Οπότε τρέξε. Κυριολεκτικά.

4. Βάλε προσαρμογόνα στη διατροφή σου

Πρόκειται για φυσικά βότανα και συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται στην φυσικοπαθητική για να βοηθήσουν στη θεραπεία διάφορων πραγμάτων όπως το stress, ο ύπνος και οι διαταραχές άγχους. Το να προσθέσεις στη δίαιτά σου προσαρμογόνα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των ενεργειακών σου επιπέδων, ενώ ταυτόχρονα απαλλάσσεις το σώμα σου από φλεγμονώδεις τοξίνες.

5. Κοιμήσου

Η μη επαρκής ποσότητα ύπνου μπορεί να επηρρεάσει την ικανότητα του οργανισμού σου να ρυθμίζει τις ορμόνες του. Το να κοιμάσαι όσο πρέπει, επιτρέπει στο σώμα σου να πάρει τον απαραίτητο χρόνο για να επανέλθει φυσικά και να θεραπευτεί.