Ένα τρικ για να συνέλθεις αν νιώσεις ότι παθαίνεις κρίση πανικού

Main Image

Μπορεί να αισθάνεσαι σαν να πεθαίνεις, αλλά σε λίγο όλα θα είναι όπως πριν.

Αν έχεις βιώσει κρίση πανικού, τότε ξέρεις πόσο τρομακτική είναι σαν κατάσταση. Τα συμπτώματα ποικίλουν, από δύσπνοια, σε ταχυπαλμία, ή να νιώθεις ότι πνίγεσαι. Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι συμβαίνει εκεί που δεν το περιμένεις, οπότε είναι ακόμα πιο τρομακτικό.

Το ουσιαστικό πρόβλημα πίσω από τον πανικό, το άγχος, την ένταση της στιγμής, είναι η αδρεναλίνη. Η ορμόνη αυτή εκείνη τη στιγμή αυξάνεται και ό,τι σύμπτωμα κι αν νιώσεις, οφείλεται σε αυτή την απότομη αλλαγή στον οργανισμό σου.

ADVERTISING

Όταν παθαίνεις κρίση πανικού, ο προμετωπιαίος φλοιός γεμίζει με αδρεναλίνη όλο σου το σώμα, παρόλο που αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει κάποιος φυσικός κίνδυνος. Αν, λοιπόν, δεν κινδυνεύεις κι άρα δε χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι, αλλά παρόλ' αυτά νιώθεις πανικό, θα αισθάνεσαι πως χάνεις τον έλεγχο. Ακριβώς αυτή η αδυναμία ελέγχου της κατάστασης, κάνει τον πανικό ακόμα χειρότερο, αυξάνει την αδρεναλίνη και ο κύκλος συνεχίζεται.

Ξέροντας ότι η αδρεναλίνη είναι η ρίζα του προβλήματος, πρέπει πρακτικά να πείσουμε τον εαυτό μας να πάψει να πανικοβάλλεται, χρησιμοποιώντας τη λογική μας με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεγελάσει τον εγκέφαλό μας. Ουσιαστικά, συνειδητοποιώντας ότι δεν υπάρχει κανένας φυσικός κίνδυνος γύρω σου, πρέπει να πεις στον εαυτό σου ότι είσαι ασφαλής, κι ότι αυτό το συναίσθημα είναι μόνο ορμόνες.

ADVERTISING

«Θα φύγει αν θυμάμαι ότι είμαι ασφαλής», να επαναλαμβάνεις μια τέτοια πρόταση στο κεφάλι σου. Ο πανικός μπορεί να καθυστερήσει την αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου, αλλά στο τέλος, αυτό είναι που θα σε ηρεμήσει.

ADVERTISING

ΚΟΥΙΖ: ΠΟΙΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥ NEXT TOP MODEL ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ;

Με ποιον από τους τέσσερις κριτές του Next Top Model ταιριάζεις απόλυτα και μπορείς να του κάνεις τα ρεπό.

ΟΙ ΠΙΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

Ποια είναι η σχέση των ζωδίων με την αλήθεια; Πόσο εύκολα λένε ψέματα στις σχέσεις τους;

3 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ FITNESS ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ

Γυμναστική κι υπομονή για την περιοχή της κοιλιάς.

ΤΑ 5 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ Σ' ΑΓΓΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΕΞ. Ο ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΣ

Οι ερωτογενείς ζώνες σου που ζητούν την τρυφερή προσοχή του.

ΤΑ 3 ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΣΟΥ

Τι πρέπει να προσέξεις πριν την επόμενη αγορά του αρώματός σου.

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.