TIPS

Οι συνήθειες των αισιόδοξων ανθρώπων. Μήπως να κάνεις μία αλλαγή;

Τώρα που η χρονιά τελειώνει, μπορείς να βάλεις στους στόχους του 2018, να μάθεις να βλέπεις τη ζωή με άλλο μάτι, λιγότερη μιζέρια και περισσότερη αισιοδοξία. Η ψυχολογία με την οποία αντιμετωπίζεις την κάθε μέρα, γίνεται σιγά σιγά τρόπος ζωής.

Αν έχεις στον κύκλο σου ανθρώπους που βλέπουν τα πάντα θετικά, κάνε περισσότερη παρέα μαζί τους και ξέκοψε λίγο από εκείνους που σε γεμίζουν μαυρίλα και κατήφεια. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν ώστε με την πάροδο του χρόνου να αλλάξεις την διάθεσή σου απέναντι στους ανθρώπους, τις σχέσεις σου, και τη ζωή εν γένει.

Ορίστε, λοιπόν, τι κάνουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι και πρέπει να ξεκινήσεις να κάνεις κι εσύ.

1. Προσπαθούν και ξαναπροσπαθούν

Ψάχνουν δηλαδή συνεχώς νέες λύσεις σε παλιά τους προβλήματα, αφού πάντα βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο. Οι απαισιόδοξοι άνθρωποι κολλάνε στο ίδιο πρόβλημα μέχρι να το λύσουν, γεγονός που μακροπρόθεσμα δεν τους αφήνει να πετύχουν και να προχωρήσουν στη δουλειά, στις σχέσεις, στη ζωή τους.

2. Χαμογελούν περισσότερο

Το χαμόγελο δε σε δείχνει απλά πιο χαρούμενη, αλλά σε κάνει να νιώθεις κι έτσι. Σύμφωνα με τις έρευνες το γέλιο έχει πολλά οφέλη (και ψυχολογικά), μειώνει τα επίπεδα του άγχους, βελτιώνει τη διάθεσή σου και σε βοηθά να κοινωνικοποιηθείς. Εννοείται πως με ένα χαμόγελο δείχνεις αμέσως πιο ελκυστική.

3. Δεν κρατούν κακία

Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, αλλά το να μην κρατάς κακίες σε οδηγεί σε έναν πιο θετικό τρόπο ζωής. Το να είσαι εντάξει με το παρελθόν σου, σε βοηθά να μην καταστρέψεις το παρόν και συνεπώς το μέλλον σου. Μόλις πετύχεις αυτό, θα μπορείς να ζήσεις μια πιο θετική και ευτυχισμένη ζωή.