WELLNESS

Τα βάσανα της περιόδου

Η δύναμη της συνήθειας λένε πολλοί αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που η συνήθεια δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Κάθε φορά είναι σα μία νέα φορά που μπορεί να ξέρεις τι θα ακολουθήσει αλλά ποτέ δε θα είσαι έτοιμη. Τα βάσανα της περιόδου. Περάστε η αίθουσα κλιματίζεται. Κάθε μήνα ραντεβού. Κάποιες της στήνει, σε κάποιες πάει στην ώρα της. Τι σημασία έχει; Ο Γολγοθάς ανηφορικός. Είδες που ξεκίνησα με το «δε συνηθίζεται». Και τα συμπτώματα πριν πού τα πας; Κι αυτά στο πρόγραμμα.

Αχ, πόνε

Αν είσαι από τις τυχερές που δεν καταλαβαίνουν τίποτα θέλω να σου σφίξω το χέρι και να δώσω συγχαρητήρια στο σύστημα. Όλες εμείς οι υπόλοιπες; Βασανισμένα κορμιά. Να μην ξέρεις από πού σου ήρθε. Να πιάνεις αριστερά, να σε χτυπάει στα δεξιά, να πιάνεις δεξιά να πηγαίνει στη μέση. Ένας πόνος που με λόγια δεν μπορεί να περιγραφεί. Κι εκεί που λες όλα τελείωσαν, επιστρέφει δριμύτερος. Πόσες φορές είσαι καθισμένη και χάνεσαι από προσώπου γης κρατώντας την κοιλιά σου.

Τι να βάλω σήμερα μου λέτε

Η περίοδος είναι απαγορευτική για λευκό, μπεζ, λιλά, γκρι του πάγου κι όλα τα παστέλ. Μαύρο από πάνω μέχρι κάτω για να είσαι σίγουρη πως δε θα υπάρξουν ατυχήματα. Άσε που δεν έχεις όρεξη και για πολύπλοκους συνδυασμούς. Ένα παντελόνι, μία μπλούζα κι έξω από την πόρτα. Το πιο δύσκολο ως προς τη διαχείριση είναι να σου συμβεί και να μην είσαι προετοιμασμένη. Όσο οι μέρες πλησιάζουν η παλέτα ας περιοριστεί στα σκούρα και από την τσάντα σου να μη λείπει ένας σύμμαχος. Οι Always Platinum είναι ένα αξιόπιστα καινοτόμο προϊόν προσωπικής γυναικείας υγιεινής που σε κάνει να αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση, προστασία, απαλότητα και ασφάλεια κάθε μέρα του μήνα χωρίς το άγχος του τι να φορέσεις και αν θα λερωθείς. Μη σου πω θα βάλεις και μπεζ παντελόνι που είναι τάση φέτος.

Όλα γύρω μου γυρίζουν

Πονοκέφαλος και ζαλάδα. Μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές περιγραφές είναι πως όταν αδιαθετείς νιώθεις πως είσαι σε ένα παράλληλο σύμπαν. Ο πονοκέφαλος εμφανίζεται συχνά αμέσως πριν ή κατά τη διάρκεια της περιόδου, όταν τα οιστρογόνα μειώνονται. Οι τακτικοί πονοκέφαλοι ή αυτοί που συχνά εκτείνονται γύρω από την ίδια χρονική περίοδο κάθε μήνα μπορεί να είναι ένδειξη ότι τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης μεταβάλλονται. Το μόνο που θέλεις είναι να ξαπλώσεις στον καναπέ, να τυλίξεις μία ζεστή κουβέρτα γύρω από το σώμα σου και να μείνεις ακίνητη τουλάχιστον για τις επόμενες δύο ώρες. Και ακολουθεί η υπνηλία. Τα μάτια σου κλείνουν. Μην εμποδίζεις τα βλέφαρα να πάρουν την κατιούσα.

Άβολη κατάσταση

Και δε βολεύεσαι πουθενά. Αλλάζεις στάση, κάθεσαι καλύτερα στην καρέκλα, σηκώνεσαι, ξανακάθεσαι και ξανασηκώνεσαι. Σε κάνω εικόνα να στέκεσαι όρθια και να προσπαθείς με μαεστρία να επανατοποθετήσεις τη σερβιέτα σου. Απαλότητα και προστασία με την Always Platinum. Ενώ η πρώτη σε πωλήσεις sensitive σερβιέτα έχει διαρροές, η Always Platinum απορροφά αμέσως χωρίς να υπάρχει ο φόβος να λερωθείς. Το κάλυμμα είναι πολύ μαλακό για την επιδερμίδα, άρα αντίο ερεθισμοί και άβολες καταστάσεις. Βρήκες τη λύση σου ακόμα κι αν ο πονοκέφαλος επιμένει.

Οι ορμόνες φταίνε

Σε πολλές γυναίκες προκαλούνται από τις ορμόνες διάφορα έντονα συμπτώματα πριν ή και κατά τη διάρκεια. Αυξημένη όρεξη σχεδόν όλη την μέρα για γλυκό ή αλμυρό ή αλμυρό και γλυκό ή και τα δύο ταυτόχρονα. Κακή διάθεση, κλάματα, νεύρα, ευαισθησία, πρήξιμο στο στήθος, τάση για εμετό. Μία όμορφη καθημερινότητα βρε παιδί μου, ξέρεις πώς είναι. Οι συναισθηματικές μεταβολές έρχονται κι εσύ μπαίνεις στο τρενάκι του λούνα παρκ για μία βόλτα άνευ προηγουμένου.

Συμπέρασμα