ΥΓΕΙΑ

Οι 5 τρόποι που θα περιορίσουν αισθητά τις αλλεργίες σου

Κάθε χρόνο σου συμβαίνει το ίδιο. Έχεις μία ευαισθησία στην αλλαγή του κλίματος, στη γύρη, στα άνθη και στη σκόνη. Προφανώς και ο γιατρός σου θα σε καθοδηγήσει ανάλογα με το ποια είναι η καταλληλότερη φαρμακευτική αγωγή για την περίπτωσή σου, αλλά υπάρχουν τρόποι να περιορίσεις το μέγεθος της πάλης με την εποχική αλλεργία και να νιώσεις μεγαλύτερη ανακούφιση.

Λούσου και θα δεις

Κι όμως, τα μαλλιά μας παγιδεύουν ό,τι υπάρχει στον έξω κόσμο και το φέρνουμε σπίτι. Αν βάζεις προϊόντα στα μαλλιά σου, καλό είναι να τα λούζεις προτού κοιμηθείς γιατί είναι πιθανόν να παγιδεύεται γύρη στις μπούκλες σου.

Βυθίσου στην μπανιέρα

Ξέρω ότι το άγχος της καθημερινότητας δε θα εξαφανιστέι επειδή χαλάρωσες στο μπάνιο με αιθέρια έλαια, αλλά η κακή ψυχολογία και η κούραση σε κάνουν πιο επιρρεπή στις αλλεργίες και μάλλον αυτό δεν το θέλεις. Άναψε κεριά, διαλογίσου ή δες μία σειρά που σε κάνει να γελάς με την ψυχή σου.

Άλλαζε πιο συχνά σεντόνια

Αν ο κανόνας υγιεινής επιτάσσει να αλλάζουμε σεντόνια και μαξιλαροθήκες μία φορά την εβδομάδα, τώρα θα πρέπει να το κάνεις πιο συχνά. Φρόντισε να τα πλένεις σε υψηλές θερμοκρασίες για να σκοτώσεις κάθε πιθανότητα ακάρεων.

Ξεφορτώσου τα χαλιά

Είναι εποχή να το κάνεις ούτως ή άλλως, οπότε ξεκίνα. Τα χαλιά είναι οι μεγαλύτερες αποθήκες σκόνης. Ώρα να ξαναδείς το παρκέ σου.

Φρόντισε το κατοικίδιό σου

Αν δεν αντέχεις να το απομακρύνεις από την κρεβατοκάμαρά σου επειδή σου προκαλεί αλλεργία (κυριολεκτικά και μόνο), κάν΄το πιο συχνά μπάνιο, κούρεψέ το αν κουβαλά πολλή τρίχα και βάλε το σύντροφό σου να το χτενίζει κάθε πρωί.