ΥΓΕΙΑ

Η μαγική βιταμίνη για δύναμη και γερό ανοσοποιητικό και ο καλύτερος τρόπος να τη λάβεις

Η περίφημη βιταμίνη του ήλιου λάμπει δια της απουσίας της στον οργανισμό των Ελλήνων. Κι όμως, η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για να διατηρούμε πάντα γερά οστά και μύες καθώς και δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα ενώ προλαμβάνει την οστεοπόρωση. Συγκεκριμένα, η βιταμίνη D βοηθά στην απορρόφηση και τη χρησιμοποίηση του ασβεστίου και του φωσφόρου από τον οργανισμό, ρυθμίζει τη συγκέντρωση του ασβεστίου στο αίμα, συμμετέχει στη νευρομυϊκή λειτουργία καθώς και σε πλήθος άλλων κυτταρικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένου της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι δύο βασικότερες φυσικές πηγές βιταμίνης D είναι ο ήλιος και ορισμένες τροφές όπως τα λιπαρά ψάρια, ο κρόκος του αυγού ή ειδικά, τεχνητά εμπλουτισμένα τρόφιμα. Ενώ όμως το 90% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη D, θεωρητικά, καλύπτεται από την έκθεση στον ήλιο, φαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν εμφανίζουν επαρκή επίπεδα βιταμίνης D και μάλιστα ανεξαρτήτως εποχής.

Ένας από τους βασικότερους λόγους είναι πως το γεωγραφικό  πλάτος της χώρας εμποδίζει την επάρκεια της υπεριώδους  ακτινοβολία τους χειμερινούς μήνες και ιδιαίτερα στις βόρειες περιοχές ενώ η παρατεταμένη χρήση αντηλιακού τελικά παρεμποδίζει τη δημιουργία της, αφού εμποδίζει την έκθεση του δέρματος στον ήλιο. Επιπλέον η μελαχρινή επιδερμίδα που αποτελεί και τη φυσική άμυνα του δέρματος απέναντι στον ήλιο, αποτρέπει και την ευεργετική του δράση στη σύνθεση της βιταμίνης D ενώ, τέλος η διατροφή μας είναι φτωχή στη βρώσιμη μορφή της συγκεκριμένης βιταμίνης.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να αφήσεις στην άκρη την αντηλιακή σου προστασία αφού ένα νέο εύκολο στην χρήση και εξαιρετικά αποτελεσματικό προϊόν μπορεί να σε βοηθήσει να λάβεις την απαραίτητη βιταμίνη D που χρειάζεσαι καθημερινά. Ο λόγος για το Meritene® VITA D+ SPRAY, που είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με βάση τη βιταμίνη D σε καινοτόμο μορφή υπογλώσσιου spray.

 

Το Meritene® VITA D+ Spray λόγω της καινοτόμου μορφής του νανο-γαλακτώματος και του μηχανισμού απορρόφησης διαμέσου της στοματικής βλεννογόνου είναι ένα πρωτοποριακό και εύχρηστο προϊόν για γρήγορη και αποτελεσματική απορρόφηση της βιταμίνης D, παρακάμπτοντας το πεπτικό σύστημα που μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση της βιταμίνης D σε κάποιες περιπτώσεις. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να το λάβεις μαζί με  κάποιο λιπαρό γεύμα, όπως ισχύει με τις κάψουλες,  ενώ σου προσφέρει ευχάριστη γεύση μέντας, φρεσκάροντας ταυτόχρονα και την αναπνοή σου.

Μιας που η έλλειψη της βιταμίνης  D μπορεί να επιφέρει αστάθεια και μυϊκή αδυναμία είναι σημαντικό να φροντίζουμε όλοι καθημερινά να λαμβάνουμε την απαραίτητη  “δόση ήλιου”. Με το Meritene® VITA D+ Spray το μόνο που χρειάζεται είναι να το ψεκάσεις κάτω από τη γλώσσα σου από 1 έως 3 φορές τη μέρα. Κάθε ψεκασμός σου προσφέρει 333 IU βιταμίνης D3 ενώ με 3 ψεκασμούς λαμβάνεις 1000/IU, γρήγορα οποιαδήποτε στιγμής της ημέρας.

Το Meritene® VITA D+ Spray διατίθεται στα φαρμακεία από τη φαρμακευτική εταιρεία ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ και σου προσφέρει τη δόση του ήλιου που χρειάζεσαι κάθε μέρα!

Στο πλαίσιο ενός δραστήριου και υγιεινού τρόπου ζωής είναι σημαντικό να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή. Τα συμπληρώματα διατροφής δε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως  υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Συμβουλευτείτε τον ιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.