Η αναπάντεχη παρενέργεια που σου προκαλούν οι λίγες ώρες ύπνου

Main Image

Σ' ενδιαφέρει άμεσα, αν κοιμάσαι 6 ή λιγότερες ώρες την ημέρα.

ADVERTISING

Πολύς λόγος γίνεται κατά καιρούς για τις ευεργετικές επιδράσεις του ύπνου. Άλλος τόσος για το πόσες ώρες είναι αρκετές κι ωφέλιμες. Αυτό στο οποίο έχει καταλήξει πλέον η επιστήμη, είναι πως περισσότερες από 7 και λιγότερες από 9 ώρες ποιοτικού ύπνου καθημερινά, είναι η ιδανική διάρκεια για έναν οργανισμό υγιή κι ένα πνεύμα συγκεντρωμένο. Απαραίτητη προϋπόθεση, να πέφτεις στο κρεβάτι πριν τις 2:00 τα ξημερώματα. Αν είσαι από εκείνα τα άτομα που κοιμούνται συστηματικά 6 ώρες ή λιγότερο, τα νέα δεν είναι αρκετά καλά.

Όπως αναφέρει μελέτη του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια στην οποία συμμετείχαν 20,000 ενήλικες, ο ανεπαρκής ύπνος, ανάμεσα σε όλες τις παρενέργειες που προκαλεί, όπως είναι η έλλειψη συγκέντρωσης, η επίδραση στη διάθεση και στον μεταβολισμό, οδηγεί και σε αφυδάτωση. Συγκεντρώνοντας τις αναλύσεις ούρων των ατόμων αυτών, το συμπέρασμα που βγήκε είναι πως όσοι δήλωσαν ότι κοιμούνται 6 ώρες ή λιγότερο, είχαν υψηλές συγκεντρώσεις ούρων και εμφάνιζαν 60% περισσότερες πιθανότητες να αφυδατωθούν σε σχέση με εκείνους που κοιμούνται τακτικά 8 ώρες. Ως αιτία αυτής της παρενέργειας ορίζεται η αγγειοπιεστίνη, η αντιδιουρητική ορμόνη που ρυθμίζει την κατάσταση ενυδάτωσης του σώματος και απελευθερώνεται στο τέλος ενός ολοκληρωμένου κύκλου ύπνου.

Όσοι ξυπνούν νωρίτερα, δεν προλαβαίνουν ν' απελευθερώσουν αυτή την ορμόνη κι αυτό έχει ως συνέπεια τη διαταραχή της ενυδάτωσης του σώματος. Ένας τρόπος ν' αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, είναι να πίνουμε συχνά νερό μέσα στη μέρα και κυρίως όταν ξυπνάμε. Η αφυδάτωση, πέρα από επιπλοκές στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού, έχει κι αντίκτυπο στην απόδοση, τη διάθεση και την αποτελεσματικότητα με την οποία επιλύουμε τα όποια ζητήματα προκύψουν.

ADVERTISING

Μήπως να έπεφτες νωρίς για ύπνο σήμερα;

ADVERTISING

Ο ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΣΟΥ

Όλα είναι θέμα προσανατολισμού, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι.

ΤΑ 4 ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΖΩΔΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΑ

Τα ζώδια που άπαξ και γίνουν ένα, δύσκολα τα ξεκολλάς.

4 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα λευκά παπούτσια σου για ένα κομψό αποτέλεσμα.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΑΤΑ

Πίνεις καθημερινά τον καφέ σου αλλά δεν καθαρίζεις καθημερινά την καφετιέρα σου.

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΦΡΑΤΟ ΚΙ ΕΛΑΦΡΥ

Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας.

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2019 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.