Η αναπάντεχη παρενέργεια που σου προκαλούν οι λίγες ώρες ύπνου

Main Image

Σ' ενδιαφέρει άμεσα, αν κοιμάσαι 6 ή λιγότερες ώρες την ημέρα.

ADVERTISING

Πολύς λόγος γίνεται κατά καιρούς για τις ευεργετικές επιδράσεις του ύπνου. Άλλος τόσος για το πόσες ώρες είναι αρκετές κι ωφέλιμες. Αυτό στο οποίο έχει καταλήξει πλέον η επιστήμη, είναι πως περισσότερες από 7 και λιγότερες από 9 ώρες ποιοτικού ύπνου καθημερινά, είναι η ιδανική διάρκεια για έναν οργανισμό υγιή κι ένα πνεύμα συγκεντρωμένο. Απαραίτητη προϋπόθεση, να πέφτεις στο κρεβάτι πριν τις 2:00 τα ξημερώματα. Αν είσαι από εκείνα τα άτομα που κοιμούνται συστηματικά 6 ώρες ή λιγότερο, τα νέα δεν είναι αρκετά καλά.

Όπως αναφέρει μελέτη του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια στην οποία συμμετείχαν 20,000 ενήλικες, ο ανεπαρκής ύπνος, ανάμεσα σε όλες τις παρενέργειες που προκαλεί, όπως είναι η έλλειψη συγκέντρωσης, η επίδραση στη διάθεση και στον μεταβολισμό, οδηγεί και σε αφυδάτωση. Συγκεντρώνοντας τις αναλύσεις ούρων των ατόμων αυτών, το συμπέρασμα που βγήκε είναι πως όσοι δήλωσαν ότι κοιμούνται 6 ώρες ή λιγότερο, είχαν υψηλές συγκεντρώσεις ούρων και εμφάνιζαν 60% περισσότερες πιθανότητες να αφυδατωθούν σε σχέση με εκείνους που κοιμούνται τακτικά 8 ώρες. Ως αιτία αυτής της παρενέργειας ορίζεται η αγγειοπιεστίνη, η αντιδιουρητική ορμόνη που ρυθμίζει την κατάσταση ενυδάτωσης του σώματος και απελευθερώνεται στο τέλος ενός ολοκληρωμένου κύκλου ύπνου.

Όσοι ξυπνούν νωρίτερα, δεν προλαβαίνουν ν' απελευθερώσουν αυτή την ορμόνη κι αυτό έχει ως συνέπεια τη διαταραχή της ενυδάτωσης του σώματος. Ένας τρόπος ν' αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, είναι να πίνουμε συχνά νερό μέσα στη μέρα και κυρίως όταν ξυπνάμε. Η αφυδάτωση, πέρα από επιπλοκές στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού, έχει κι αντίκτυπο στην απόδοση, τη διάθεση και την αποτελεσματικότητα με την οποία επιλύουμε τα όποια ζητήματα προκύψουν.

ADVERTISING

Μήπως να έπεφτες νωρίς για ύπνο σήμερα;

ADVERTISING

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ: 20 ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΟΥ

Αν δε θέλεις να κλείσεις τα μάτια και να ακουμπήσεις τυχαία το δείκτη του δεξιού σου χεριού σε ένα σημείο του χάρτη τότε έχουμε έτοιμη λίστα.

5 WINE BARS ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΙΣ

Σήμερα δίνουμε ραντεβού για ένα ποτήρι καλό κρασί.

ΠΟΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποιος είναι πιο φιλάρεσκος; ο Ταύρος ή ο Δίδυμος;

ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΣΕ ΕΝΑ VIDEO

Όλοι οι διάσημοι, που λένε δημόσια την ηλικία τους σε ένα video της εκπομπής «Η φωλιά των Κου Κου».

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΖΙΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Μετά το skinny, αυτό το τζιν παντελόνι θα γίνει το hero item της ντουλάπας σου.

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.