Να γιατί πρέπει να κοιμάσαι με την πόρτα ανοιχτή

Main Image

Όταν ο ύπνος έρχεται με ρυθμούς λεωφορείου που έχει κολλήσει στην κίνηση.

Μπορεί να θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής, αλλά έρχονται και μερικά βράδια που ο ύπνος μπορεί να αποδειχθεί σωστό βασανιστήριο.

Δεν έχει καμία σημασία αν έχεις βιώσει μια συντριπτικά κουραστική ημέρα από δουλειά και υποχρεώσεις. Ακόμα κι αν αισθάνεσαι την κούραση σε κάθε οστό του σώματός σου, το δευτερόλεπτο που το κεφάλι σου θα ακουμπήσει το μαξιλάρι- για έναν ανεξήγητο, σχεδόν σκοτεινό λόγο- το μάτι δεν θα κλείνει με τίποτα. Καταραμένη υπερένταση.

ADVERTISING

g

via GIPHY

 

Τα καλά νέα; Η επιστήμη έκανε τα μαγικά της και βρήκε ακόμα ένα μικρό (και εντελώς ανέξοδο) κόλπο για να σε πάρει ο ύπνος πολύ πιο εύκολα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια απλή κίνηση που πρέπει να κάνεις (ή να μην κάνεις) πριν πέσεις για ύπνο.

Σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε από το επιστημονικό περιοδικό Indoor Air: International Journal of Indoor Environment and Health, οι επιστήμονες παρατήρησαν τις συνήθειες του ύπνου ενός γκρουπ από ενήλικες νεαρής ηλικίας για πέντε συναπτά βράδια. Κάπως έτσι, διαπιστώθηκε ότι όσοι κοιμόντουσαν με την πόρτα της κρεβατοκάμαρας τους ανοιχτή ανέφεραν ότι είχαν καλύτερο και με μεγαλύτερη διάρκεια ύπνο σε σύγκριση με όσους είχαν κοιμηθεί με την πόρτα κλειστή. Με ποια λογική θα αναρωτηθείς σε αυτό το σημείο. Και θα σου απαντήσουμε αμέσως.

ADVERTISING

Η εξήγηση είναι ότι όταν αφήνεις την πόρτα ανοιχτή, ο χώρος αερίζεται επαρκέστερα πράγμα που σε πολλούς λειτουργεί καταλυτικά προκειμένου να τους πάρει ο ύπνος. Επιπλέον, από τα στοιχεία της έρευνας αποδείχθηκε ότι σε ένα δωμάτιο στο οποίο η πόρτα είναι ανοιχτή, προκαλείται πτώση της θερμοκρασίας στο χώρο και, κατά μέσο όρο και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, και φτάνει στους 19 βαθμούς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η ιδανική θερμοκρασία του χώρου στον οποίο κοιμόμαστε πρέπει να κυμαίνεται από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ύπνος με ανοιχτή την πόρτα λοιπόν. Εκτός αν στο σπίτι υπάρχουν σκυλιά, γατιά ή παιδιά που τότε έχεις να βρεις κι έναν τρόπο να τα κρατήσεις μακριά από το δωμάτιο.

ADVERTISING

ΤΑ 4 ΖΩΔΙΑ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ

Όχι γιατί δεν μπορούν, αλλά ίσως δεν θέλουν.

ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ. ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Η Νικολέττα και η Αγγελική παραδίδουν μαθήματα ζωής. «Ο καρκίνος άλλαξε τις προτεραιότητές μας».

7 TIPS ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΤΟ ΣΕΞ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

Αχρείαστα να 'ναι, αλλά καλό είναι να υπάρχουν στο πίσω μέρος του μυαλού σου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ένα εύκολο και γευστικό κέικ για όσους θέλουν την μπανάνα και στα γλυκά τους.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ

Το παιχνίδι της μακροζωίας παίζεται με δύο και απαιτεί μπαλάκι και ρακέτα.

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.