3 λάθη που κάνεις όταν πλένεσαι

Main Image

Καιρός να μάθεις πώς να κάνεις ντους σωστά.

Το μπάνιο το αντιμετωπίζουμε σαν ιεροτελεστία. Είναι μια από τις στιγμές της καθημερινότητας που δείχνουμε στον εαυτό μας τη σημασία και τη φροντίδα που του αξίζει, χωρίς να μας ενοχλεί τίποτα και κανένας. Αν ανάψεις και κανένα κεράκι, βάλεις και λίγη μουσική, χαμηλώσεις και το φως, θα δεις τι ωραία που μπορείς να περάσεις με αυτή την διαδικασία ρουτίνας μεν, κάθαρσης εσωτερικής και εξωτερικής δε.

Γιατί, λοιπόν, να κάνεις λάθη σε κάτι που θα έπρεπε να αναδεικνύει τον καλύτερό σου εαυτό; Ακολουθούν τρία από τα σημαντικότερα, ώστε να γίνει το μπάνιο σου, το τελετουργικό που του αρμόζει.

ADVERTISING

1. Κάνεις ντους πολύ συχνά

Το να μπαίνεις δύο ή τρεις φορές την ημέρα για ντους μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να κάνει την επιδερμίδα σου ξηρή. Ο λόγος; Τα φυσικά έλαια του σώματός σου απομακρύνονται, όπως επίσης και η υγρασία του. Αν δεν γυμνάζεσαι και δεν ιδρώνεις φοβερά, οι δερματολόγοι συνιστούν να πλένεσαι 3 με 4 φορές την εβδομάδα. Αν βέβαια το να μην κάνεις ντους σου ακούγεται αδιανόητο, σκέψου να μειώσεις απλά τον χρόνο που περνάς κάτω από το νερό.

2. Αφήνεις το σφουγγάρι σου στο μπάνιο

Παρόλο που το να αφήνεις το σφουγγάρι σου στο μπάνιο ακούγεται απόλυτα λογικό, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην το κάνεις, αφού το ζεστό και γεμάτο ατμούς δωμάτιο, είναι ιδανικό και πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων. Το να χρησιμοποιείς για καθαρισμό, ένα αντικείμενο εξαιρετικά επιρρεπές στα μικρόβια, δεν είναι και πολύ καλή ιδέα.

ADVERTISING

3. Κάνεις μπάνιο με πολύ καυτό νερό

Μπορεί να νιώθεις τέλεια όταν κάθεσαι κάτω από το καυτό νερό, αλλά η επιδερμίδα σου δεν περνάει το ίδιο καλά. Το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους, απομακρύνει τα φυσικά έλαια και την απαραίτητη υγρασία από το δέρμα σου. Η ιδανική θερμοκρασία για τα ντους σου είναι αυτή που έχει το νερό μιας θερμαινόμενης πισίνας. Μάλλον προς το χλιαρό μας βλέπω.

ADVERTISING

ΤΑ 4 ΖΩΔΙΑ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ

Όχι γιατί δεν μπορούν, αλλά ίσως δεν θέλουν.

ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ. ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Η Νικολέττα και η Αγγελική παραδίδουν μαθήματα ζωής. «Ο καρκίνος άλλαξε τις προτεραιότητές μας».

7 TIPS ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΤΟ ΣΕΞ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

Αχρείαστα να 'ναι, αλλά καλό είναι να υπάρχουν στο πίσω μέρος του μυαλού σου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ένα εύκολο και γευστικό κέικ για όσους θέλουν την μπανάνα και στα γλυκά τους.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ

Το παιχνίδι της μακροζωίας παίζεται με δύο και απαιτεί μπαλάκι και ρακέτα.

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.