TIPS

Αυτές οι δύο συνήθειες σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη

Άσχετα με τις κρέμες και τις επεμβάσεις, ποια γυναίκα δε θέλει να δείχνει νεότερη από την ηλικία της; Η αλήθεια είναι πως η ζωή που κάνουμε έχει αντίκτυπο και στην επιδερμίδα μας, οπότε ποιες είναι εκείνες οι συνήθειες που επιδρούν περισσότερο αρνητικά από τις άλλες στο πρόσωπό μας;

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Epidemiology & Community Health, το πρόσωπό σου θα γεράσει γρηγορότερα αν έχεις υιοθετήσει δύο βλαβερές συνήθειες. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη εξετάστηκαν για το πόσο έπιναν και κάπνιζαν, ως κομμάτι μιας γενικότερης ανασκόπησης των συνηθειών που έχουν στη ζωής τους. Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τα αυτιά τους, τα μάτια και τα μαλλιά τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όντως η “απρόσεκτη ζωή” ισοδυναμεί με ταχεία γήρανση. Οι γυναίκες που έπιναν 8 ή περισσότερα ποτά την εβδομάδα, είναι 33% πιθανότερο να εμφανίσουν δυσχρωμίες στα μάτια, σε σχέση με τις γυναίκες που έπιναν λιγότερα από επτά ποτά την εβδομάδα. Επίσης το να καπνίζει κάποια ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα για πάνω από 15 χρόνια, αυξάνει κατά 41% την πιθανότητα ότι θα εμφανιστούν σημάδια γήρανσης στην περιοχή των ματιών, σε σύγκριση με κάποια που δεν καπνίζει.

Τα καλά νέα είναι πως αν πίνεις σε φυσιολογικό βαθμό δεν έχεις πιο ορατά σημάδια γήρανσης από κάποια που δεν πίνει, οπότε μην το στερηθείς το κρασάκι σου.