TIPS

Πρέπει να κόψεις αυτή τη συνήθεια μετά τα μεσάνυχτα

Οι βραδινές λιγούρες και εκείνη η ανεξήγητη ώθηση που σε σπρώχνει τις πιο ακατάλληλες ώρες κατευθείαν στο ψυγείο γιατί θυμήθηκες το ξεχασμένο cheese cake και την κρύα πίτσα, είναι ένα πάρα πολύ κοινό συναίσθημα και όλες ανεξαιρέτως το έχουμε ζήσει, ενίοτε έχουμε ενδώσει κιόλας.

Σύμφωνα όμως με μια έρευνα από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικό, αυτή η συνήθεια μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων ή διαβήτη.

Πολύ καλά διάβασες.

Το μεταμεσονύχτιο τσιμπολόγημα (αλμυρό ή γλυκό δεν έχει σημασία), αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και διαβήτη επειδή με τον καιρό δεν θα έχεις υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων μόνο μετά το νυκτερινό σου γεύμα, αλλά μόνιμα.

Τα τριγλυκερίδια είναι επικίνδυνα λίπη στο αίμα που συσσωρεύονται σε λιπώδη ιστό (κυρίως γύρω από την κοιλιά) και δεν μπορείς να απαλλαγείς τόσο εύκολα. Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να φας όσο το δυνατόν λιγότερο τη νύχτα και να κρατήσεις περίπου 11 έως 12 ώρες μεταξύ του βραδινού σου γεύματος και του επόμενου(πρωινό).