ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Αυτό είναι το λαχανικό που, τρώγοντάς το, διατηρείς την επιδερμίδα σου νέα

Με το γήρας, αναπόφευκτα, όλοι κάποια στιγμή στη ζωή θα συναντηθούμε. Το μόνο που, θα μπορούσαμε να πούμε ότι, περνάει από το χέρι μας είναι να επιβραδύνουμε τη διαδικασία του. Εκτός από την καθημερινή περιποίηση του προσώπου σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, αντίστοιχα σημαντική είναι και η σωστή διατροφή.

Τα λαχανικά, με τα φυσικά αντιοξειδωτικά που περιέχουν, έρχονται πρώτα στην κατάταξη, αλλά υπάρχει ένα συγκεκριμένο του οποίου η επίδραση είναι ακόμα πιο αποτελεσματική.

Σύμφωνα με το ίδρυμα ερευνών της Pennsylvania, το κλειδί για να ξεγελάσουμε το χρόνο και να προλάβουμε μερικές ρυτίδες είναι οι μύκητες και όταν λέμε «μύκητες», φυσικά, εννοούμε τα μανιτάρια.

 

Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι τα μανιτάρια έχουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα δύο αντιοξειδωτικών που είναι γνωστά για τις αντιγηραντικές ιδιότητές τους. Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Food Chemistry, κάνει λόγο για την εργοθειονίνη και τη γλουταθειόνη, δύο χημικές ενώσεις οι οποίες βρέθηκαν σε 13 ποικιλίες μανιταριών και, μάλιστα, σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από οποιοδήποτε άλλο λαχανικό.

Το άγχος, όπως μπορεί ήδη να γνωρίζεις, είναι οξειδωτικό, πράγμα που, σε λίγες λέξεις, σημαίνει ότι όχι απλώς καταστρέφει τα κύτταρα, αλλά αναστέλλει και την παραγωγή νέων. Επιπλέον, το οξειδωτικό στρες αυξάνει το ρίσκο εμφάνισης παθήσεων της καρδιάς, Αλτσχάιμερ, αλλά και καρκίνου. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα μανιτάρια καταπολεμούν την παραπάνω διαδικασία. 

«Και πόσα μανιτάρια πρέπει να τρώω για να γίνει όλο αυτό που περιγράφετε;». Καλή ερώτηση, Οι επιστήμονες συνιστούν να καταναλώνουμε καθημερινά 3 milligram εργοθειονίνης, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 5 μικρά μανιτάρια.