ΦΑΓΗΤΟ

Banoffee με φυστικοβούτυρο, φρέσκες μπανάνες και αφράτη σαντιγί

Υπάρχει άραγε τίποτα καλύτερο από το να γυρίσεις σπίτι και να βρεις ένα λαχταριστό, σπιτικό γλυκό; Τώρα μπορείς να το έχεις έτοιμο σε μόλις 15 λεπτά.

Το αγαπημένο γλυκό όσων λατρεύουν την μπανάνα αλλά και την αλμυρή καραμέλα, το banoffee, είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ό,τι ίσως πίστευες. Μάλιστα, σε περίπτωση που χρειαζόσουν έναν παραπάνω λόγο για να το απολαύσεις, να ξέρεις πως οι μπανάνες σε συνδυασμό με το φυστικοβούτυρο και τα μπισκότα ολικής άλεσης αποτελούν ένα απόλυτα χορταστικό και θρεπτικό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας.

 

Απενοχοποιήσου, λοιπόν, και απόλαυσε την παρακάτω εκδοχή του λατρεμένου banoffee με φυστικοβούτυρο που δημιουργήσαμε στο λεπτό με τη βοήθεια των νέων Super Spread Όλυμπος.

Banoffee με Super Spread Φυστικοβούτυρο, φρέσκες μπανάνες & αφράτη σαντιγί

Υλικά

1 βαζάκι Super Spread Απαλό Φυστικοβούτυρο

1 μεγάλη συσκευασία μπισκότα ολικής άλεσης

100 γρ. βούτυρο

4 μεγάλες μπανάνες ώριμες

1 μεγάλη συσκευασία dulce de leche (θα το βρεις έτοιμο στο supermarket)

½ κιλό έτοιμη σαντιγί

Κακάο σκόνη

1 μπάρα πραλίνα σοκολάτα

Εκτέλεση

Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μίξερ μέχρι να γίνουν πούδρα. Προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί. Κόβετε τις μπανάνες σε φέτες και αν δεν συναρμολογήσετε αμέσως το γλυκό τις τοποθετείτε σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

 

Σε φόρμα τάρτας ή σε ατομικά βαζάκια τοποθετείτε το μείγμα του μπισκότου. Από πάνω τοποθετείτε τις μπανάνες και στη συνέχεια σε στρώσεις το dulce de leche και το Super Spread Απαλό Φυστικοβούτυρο.

 

Γαρνίρετε με τη σαντιγί και τρίβετε στην επιφάνεια τη μπάρα σοκολάτας, την οποία έχετε βάλει προηγουμένως στην κατάψυξη για πιο όμορφο αποτέλεσμα.

Έτοιμο το banoffee με Super Spread Φυστικοβούτυρο από την Όλυμπος – Αφοί Παπαγιάννη.

Απόλαυσέ το μετά το γραφείο, μετά το μάθημα, όταν έρθουν οι φίλοι ξαφνικά στο σπίτι ή το πρωί της Κυριακής. Σε κάθε περίπτωση, μια κουταλιά είναι αρκετή για να σου φτιάξει τη μέρα.