ΦΑΓΗΤΟ

Συνταγή για σπιτικούς, μυρωδάτους κουραμπιέδες

Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες δεν είναι Χριστούγεννα, για αυτό και ζητήσαμε από τον executive chef του Dalliance House, Βασίλη Τζίμα, να μας δώσει τη συνταγή του. Πάρε μολύβι και χαρτί και κράτα σημειώσεις.

Υλικά: 

250 γρ. ανάλατο βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, συν 200 γρ. για πασπάλισμα

100 γρ. φιλέ αμυγδάλου

1 κρόκο αυγού

1 κ.σ ούζο ή brandy

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο με 1/2 κ.γ baking powder

1-2 κ.σ ροδόνερο

Εκτέλεση:

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μίξερ χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά το βούτυρο με τα 100 γρ. άχνης ζάχαρης, μέχρι το βούτυρο να γίνει αφράτο.

2. Ψήνουμε τα αμύγδαλα για περίπου 3-4 λεπτά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε.

3 Σιγά σιγά ρίχνουμε τον κρόκο και το ούζο στο μείγμα με το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε σταδιακά και το αλεύρι με το baking και στο τέλος τα αμύγδαλα τα τριμμένα, μέχρι να γίνουν μια ζύμη.

4. Αλευρώνουμε λίγο τα χέρια μας και δίνουμε το σχήμα που θέλουμε στους κουραμπιέδες, τους βάζουμε σε ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε για περίπου 15 – 20 λεπτά.

5. Τους βγάζουμε και τους πασπαλίζουμε με το ροδόνερο και την ζάχαρη άχνη.

6. Όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε ξανά με άχνη.

Καλή απόλαυση!

Βρες περισσότερες συνταγές στο tzispot.com