ΣΥΝΤΑΓΗ

Αυθεντική συνταγή για μοσχαράκι στρογκανόφ

Shuttertsock

Αφού μάθαμε ποιες είναι οι ταινίες που έψαξαν οι Έλληνες πιο πολύ στο Google το 2017 πρέπει να ξέρεις πως η συνταγή για το μοσχαράκι στρογκανόφ ήταν η πιο δημοφιλής. Ξέρεις να την φτιάχνεις; Δεν ξέρεις; Κι εμείς γιατί είμαστε εδώ; Το όνομα είναι πιο περίπλοκο από τα υλικά και την εκτέλεση. Το συνοδευτικό το αφήνουμε πάνω σου.

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

500 γρ. μανιτάρια ολόκληρα

2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών

1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ

1/3 του κουταλιού του γλυκού μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

Εκτέλεση

Στην κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι και προσθέτεις μετά από λίγο το κρέας.

Ρίχνεις τα μανιτάρια και τα σοτάρεις μαζί.

Ρίχνεις τον ντοματοπελτέ, μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Διαλύεις το γιαούρτι σε 100 γραμμάρια νερό και το ρίχνεις κι αυτό μέσα.

Προσθέτεις το ζωμό και χαμηλώνεις τη φωτιά ώστε να βράσει το κρέας.

Μετά από περίπου 45 λεπτά θα είναι έτοιμο.