ΣΥΝΤΑΓΗ

Σπιτικά αποξηραμένα ντοματάκια. Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσεις

123RF

Το Tastyday.gr ετοιμάζει αποξηραμένα ντοματάκια. Η συνταγή βήμα προς βήμα.

Υλικά

1 κιλό μικρά ντοματάκια (τα βιολογικά είναι ιδανικά γιατί είναι πιο γλυκά)

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

ζάχαρη

2 σκελίδες σκόρδο

(προαιρετικά θυμάρι ή ρίγανη)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100-120 βαθμούς στον αέρα. Αν ο φούρνος σας δεν έχει αέρα βάζουμε τον φούρνο μας στην ρύθμιση πάνω – κάτω.

Σε μια λαμαρίνα ή μεγάλο ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα. Κόβουμε τα ντοματάκια στα δύο και τα τοποθετούμε επάνω στην λαδόκολλα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω .

Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και βάζουμε ακόμα λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε για περίπου 3 με 5 ώρες (αναλόγως το μέγεθος που έχουν τα ντοματάκια) , ή μέχρι οι ντομάτες να συρρικνωθούν. Αφήνουμε τα ντοματάκια να κρυώσουν και στην συνέχεια τα βάζουμε ένα βάζο με λάδι μέσα στο οποίο έχουμε βάλει και δυο σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες.

Αν θέλουμε μέσα στο βάζο βάζουμε και λίγο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Σπιτικό λικέρ ακτινίδιο

Ένα αλλιώτικο σπιτικό σιρόπι καραμέλας

Λικέρ με κρασί ξηρό μπρούσκο