Συνταγή για παραδοσιακή σάλτσα cranberry με κόκκινο κρασί

Main Image

Η παραδοσιακή σάλτσα cranberry που αξίζει να δοκιμάσεις.

Είναι η σάλτσα που έχει κάνει τις περισσότερες εμφανίσεις στα επεισόδια/ ταινίες που διαδραματίζονται τη γιορτή των Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων. Η σάλτσα cranberry με κόκκινο κρασί είναι ίσως η βασίλισσα αυτών των τραπεζιών, καθώς αναβαθμίζει απίστευτα το ψητό (και λίγο άνοστο) κρέας της γαλοπούλας και όχι μόνο.

1

ADVERTISING

Αν αποφάσισες φέτος να τη δοκιμάσεις, ετοιμάσου να ζήσεις ένα μικρό γευστικό παραλήρημα και στοίχημα, ότι θα χρησιμοποιήσεις τη σάλτσα ακόμα και όταν δεν έχουμε Χριστούγεννα.

Υλικά

300 γρ. cranberries (φρέσκα ή κατεψυγμένα)

75 γρ. καστανή ζάχαρη

180 ml. κόκκινο κρασί

ADVERTISING

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

1. Βάλε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράσε τη σάλτσα σε δυνατή αρχικά φωτιά, ανακατεύοντας ώστε να μην κολλήσουν τα cranberries και να λιώσει η ζάχαρη.

2. Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε τη σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά ή μέχρι να δεις ότι η σάλτσα έπηξε.

Η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο για λίγες μέρες. Ταιριάζει ιδανικά με την ψητή γαλοπούλα/ κοτόπουλο, τις baby ψητές πατάτες στο φούρνο και τα σπιτικά burger.

ADVERTISING

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΝΙΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΩΝ NEW AGE ΔΙΑΣΗΜΩΝ

Το πολύ προσωπικό μήνυμα της Τόνιας Σωτηροπούλου στο Instagram είναι η ουσία του influence.

ΡΑΝΤΟΥ-ΛΕΚΑΚΗ-ΜΥΡΙΑΓΚΟΥ: ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ'' ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Η Γκαρσόνα Α, η Γκαρσόνα Β και η Ματίνα Μανταρινάκη στο πιο ωραίο reunion.

ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ

Η ενίσχυση των αρθρώσεων περνάει και από το στομάχι.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ

Ο φυσικός τρόπος να απομακρύνεις τα άλατα από την ντουζιέρα.

Η ΜΠΕΤΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ SEXY CHIC ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ

H εμφάνιση της Μπέτυς Μπαζιάνα στο Προεδρικό Μέγαρο και το ποστ στο Instagram.

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.