ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Το Tastyday.gr φτιάχνει σπιτική πραλίνα φουντουκιού. Η συνταγή είναι πιο απλή από όσα πίστευες. Μία δοκιμή θα σε πείσει.

Υλικά

120 γρ. φουντούκια

1 κουτάλι εκχύλισμα βανίλιας ή φυσική βανίλια

¼ φλιτζανιού σκόνη κακάο

2 κουταλιές μέλι

¼ αλάτι

2-3 κουταλιές βιολογικό βούτυρο λιωμένο ή βούτυρο καρύδας

¼ γάλα ή γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C. Σε ένα ταψί βάζουμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να καβουρδιστούν λιγάκι. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.

Τα βάζουμε στο ειδικό μηχάνημα του μπλέντερ και τα αλέθουμε να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Δοκιμάζουμε να δούμε αν η γεύση μας αρέσει, αλλιώς προσθέτουμε για παράδειγμα λίγο μέλι ακόμα αν τη θέλουμε πιο γλυκιά ή λίγο γάλα ακόμα αν τη θέλουμε πιο ρευστή.

Βάζουμε την πραλίνα σε βαζάκι που κλείνει και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Υπέροχες σπιτικές μπάρες

Σπιτικό γλυκό του κουταλιού σουλτανίνα

Ρυζόγαλο – κλασσική αξία