ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για τούρτα σοκολάτα με βουτυρόκρεμα

Μία συνταγή από το Cookpad.gr για τούρτα σοκολάτα με βουτυρόκρεμα.

Υλικά

15 μερίδες

4 μεγάλα αβγά

2 κούπες ζάχαρη

1 βανίλια

1 βιτάμ (+ 2 κ.σ. λιωμένο)

2 κούπες αλεύρι

1 κ.σ. μπέικιν

18 κ.σ. κακάο

1 κούπα γάλα

Βουτυρόκρεμα

1 βιτάμ

400 γρ. ζάχαρη άχνη

Άρωμα βανίλια

2 κ.σ. γάλα

2 κ.σ. κακάο

Εκτέλεση

Βάζω το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύω μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω τα αβγά ένα ένα και ανακατεύω στο δυνατό για άλλα 3 λεπτά.

Λιώνω τις 2 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύω με το κακάο. Το προσθέτω στο μείγμα με τα αβγά. Σιγά σιγά προσθέτω το αλεύρι με το μπέικιν και το γάλα εναλλάξ.

Βουτυρώνω και “κακαώνω” δύο φόρμες κέικ 20 εκ. Και μοιράζω το μείγμα στα δύο. Ψήνω για περίπου 40′. Βάζω ένα μαχαίρι στο κέντρο και θέλω να βγαίνει σχεδόν καθαρό.

Για τη βουτυρόκρεμα, ανακατεύω στο μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη. Μόλις ενοποιηθεί βάζω το κακάο, το άρωμα και το γάλα όσο παίρνει για να είναι ούτε πολύ σφιχτή αλλά να στέκεται καλά.

Πώς φτιάχνω τούρτα

Ξεφορμάρω τα έτοιμα κέικ και τα αφήνω να κρυώσουν καλά. Μπορώ να τα βάλω και στο ψυγείο για πιο γρήγορα αποτελέσματα. Κόβω τα παντεσπάνια στη μέση, για να έχω 4 στρώσεις και βάζω εναλλάξ κέικ και βουτυρόκρεμα. Καλύπτω όλο το κέικ με λεπτό στρώμα βουτυρόκρεμα και το αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες. Αφού κρυώσει, απλώνω και την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα ομοιόμορφα. Αν θέλω λιώνω λίγη κουβερτούρα με ίση ποσότητα γάλα σε μπεν μαρί, και αφού κρυώσει λίγο, καλύπτω την επιφάνεια.

 

Διάβασε ακόμα στο Cookpad.gr

Τούρτα σοκολάτα με καφέ

Τούρτα Μπισκότου με Καρύδα και Μους Σοκολάτας

Σοκολατίνα της επιστροφής