ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ SMOOTHIE

3 συνταγές για απολαυστικά smoothies, έτοιμα σε χρόνο dt

123RF

Εντάξει, θα το παραδεχτώ. Δεν είμαι δεινή μαγείρισσα, δεν τα πολυκαταφέρνω με την κουζίνα και αποφεύγω να καλέσω τους φίλους μου σε δείπνο, γιατί κάθε φορά παραγγέλνουμε απ' έξω. Μπορεί να φταίει που πάντα μου μαγείρευε η μαμά μου (να ναι καλά τα τάπερ), η αδερφή μου, ο φίλος μου και στην εσχάτη των περιπτώσεων, σήκωνα το κινητό μου και πληκτρολογούσα τον αριθμό των delivery της περιοχής.

 

Έχω παραγγείλει ακόμα και μαργαρίτα φράουλα, γρανίτα μάνγκο και υγιεινό vegan smoothie στο δρόμο από το γυμναστήριο στο σπίτι. Ντρέπομαι λίγο για αυτό αλλά πώς θα τα έφτιαχνα στο σπίτι; Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα μέχρι πριν λίγες μέρες, πριν καταφτάσει στο σπίτι μου ένα σκεύος, δώρο από την κολλητή μου για τα γενέθλιά μου. «Ορίστε, αυτό είναι για να φτιάχνεις τα smoothies σου μετά το γυμναστήριο ή για να πίνουμε χυμούς στη βεράντα, αφού δε θα πάμε διακοπές το καλοκαίρι». Αν και δεν είμαι fan των gadgets, το ProBlend 5 της PHILIPS είναι αρκετά ντιζαινάτο, είναι από άθραυστο πλαστικό υλικό, σε μαύρο επιβλητικό χρώμα και έχει πολύ ελαφριά κανάτα.

 

Για να εγκαινιάσουμε το blender, είπαμε να φτιάξουμε επιτόπου ένα smoothie με γιαούρτι και φρούτα.

#1. Smoothie με φρούτα

123rf

Υλικά

1 μπανάνα

μισό φλιτζάνι γιαούρτι (με λίγα λιπαρά)

1/4 φλιτζάνι χυμό ανανά

1 φλιτζάνι φράουλες

λίγο χυμό πορτοκάλι

1 κουταλάκι του γλυκού γάλα

Αποτελεί εξάλλου την ιδανική επιλογή για καλοκαιρινή ενυδάτωση (ειδικά για εμένα που δεν πίνω όσο νερό θα έπρεπε), μου δίνει όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων, με κρατά χορτάτη για μερικές ώρες, ενώ τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά είναι εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών.

Όσο σκεφτόμουν τα οφέλη των υγιεινών smoothies στον οργανισμό μου, παρατηρούσα την ταχύτητα με την οποία θρυμματιζόταν ο πάγος μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας αλλά και πόσο καλά έκοβε ακόμα και τα πιο χοντροκομμένα φρούτα, ανεξαρτήτως από το αν ήταν μαλακά ή σκληρά. Η κανάτα έχει χωρητικότητα 2 λίτρων, για να πιει όλη παρέα, και δε θαμπώνει, ούτε μένουν μυρωδιές, όπως συμβαίνει συνήθως. Η διαδικασία του καθαρισμού, δε, παίρνει λιγότερο από 1 λεπτό. Το ProBlend 5 αποτελείται από αποσπώμενα μέρη που βγαίνουν πανεύκολα και πλένονται με ασφάλεια στο πλυντήριο πιάτων. Και σου μένει και καθαρός ο πάγκος.

#2. Smoothie με μούσλι

123rf

Υλικά

1 μήλο (κομμένο σε μεγάλα κομμάτια)

2 κουταλιές της σούπας μούσλι

150 γραμ. άπαχο γιαούρτι

150 ml γάλα από το ψυγείο

Το επόμενο πρωί σηκώθηκα με όρεξη για να ξαναδοκιμάσω το blender και να φτιάξω ένα smoothie, ή μάλλον το πρωινό που θα μου έδινε ενέργεια μέχρι το μεσημέρι.  Κι επειδή βιαζόμουν, έβαλα τα μέρη του blender στο πλυντήριο για να πλυθούν όσο εγώ είμαι στη δουλειά. Η μεγάλη διαφορά που παρατήρησα είναι ότι ένιωθα πιο έντονη τη γεύση των φρούτων στο στόμα μου, συγκριτικά με άλλα προϊόντα που έχω δοκιμάσει.

 

Κι επειδή τα καλοκαιρινά smoothies μπορούν να έχουν και μία δόση γλύκας και να αντικαταστήσουν με τον πιο υγιεινό τρόπο τα παχυντικά γλυκά, δοκίμασα μία νέα συνταγή. Μιλάμε για το τέλειο παγωμένο σοκολατένιο ρόφημα που σε χορταίνει και δεν πρόκειται να σε κάνει να νιώσεις τύψεις.

#3. Smoothie με σοκολάτα

123rf

Υλικά

λίγες σταφίδες

1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη

1 κεσεδάκι γιαούρτι

μισή παγωμένη μπανάνα

λίγο στιγμιαίο καφέ

Μπορεί το ProBlend 5 να μη με έκανε σεφ, αλλά είναι μία καλή αρχή για να εντυπωσιάσω τους φίλους μου και να γευτώ τέλεια smoothies και χυμούς σε καθημερινή βάση. Και μπορώ πάντα να φιλοξενώ όλες τις φίλες μου που είναι μαμάδες και θέλουν να φτιάξουν κάτι γρήγορο και υγιεινό στο παιδάκι τους, χρησιμοποιώντας το δικό μου blender.