TIPS

Τα 3 μυστικά για την πιο νόστιμη μακαρονάδα που έχεις φάει

Unsplash

Ανοίγεις το ψυγείο και δεν υπάρχει τίποτα. Ανοίγεις το ντουλάπι κι έχεις ένα πακέτο μακαρόνια. Λήξη συναγερμού, σε 15 λεπτά (το πολύ) θα είσαι στο τραπέζι και θα απολαμβάνεις μία πλούσια μακαρονάδα.

Μία λαχταριστή μακαρονάδα με μπόλικη σάλτσα είναι ένα από τα πιο εύκολα φαγητά ως προς την παρασκευή, αρκεί να ξέρεις τρία κόλπα που θα απογειώσουν τη γεύση.

Ο χρόνος βρασίματος

Αφαίρεσε 1-2 λεπτά από το χρόνο βρασμού που αναγράφει η συσκευασία και θα έχεις μία εξαιρετική μακαρονάδα al dente. Να θυμάσαι πως τα ζυμαρικά συνεχίζουν να βράζουν κι αφού η κατσαρόλα αποσυρθεί από τη φωτιά.

Μην φοβηθείς το αλάτι

Σύμφωνα με την σεφ Kelly Foster, ο κανόνας που διδάχτηκε από τους δασκάλους της στη σχολή μαγειρικής είναι ότι «το νερό πρέπει να είναι όσο αλατισμένη είναι κι η θάλασσα». Υπολόγισε 7 γραμμάρια αλάτι ανά ένα λίτρο νερού.

Μην χύσεις το νερό

Πρόσθεσε στη σάλτσα σου λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα μακαρόνια και μην το χύσεις απευθείας στον νεροχύτη. Το νερό αυτό είναι πλούσιο σε άμυλο και αλάτι, με αποτέλεσμα να δίνει γεύση στη σάλτσα και ταυτόχρονα να τη βοηθά να δέσει.