TIPS

Το λάθος που κάνεις με το κρεμμύδι και δε βγαίνει νόστιμο το φαγητό

Αν όχι όλα, σίγουρα τα περισσότερα φαγητά που φτιάχνεις στην κατσαρόλα- ειδικά τα λαδερά κι όσα βράζουν σε σάλτσα- έχουν στη βάση τους κρεμμύδι, το οποίο τσιγαρίζεις σε ελαιόλαδο, αφού πρώτα το καθαρίσεις και το κόψεις.

Γι’ αυτό το τελευταίο θα συζητήσουμε ευθύς αμέσως. Το πόσο ψιλοκομμένο είναι το κρεμμύδι, επηρεάζει τη γεύση του φαγητού πολύ περισσότερο απ’ όσο φαντάζεσαι. Αν λοιπόν είσαι από εκείνες/ου που πολτοποιούν το κρεμμύδι στο multi ή το τρίβουν στον τρίφτη, θα σε ξεβολέψω, αλλά ίσως και σε διευκολύνω κιόλας.

Γιατί το κρεμμύδι βγάζει το άρωμά του, αυτό που λατρεύεις να μυρίζεις στο τσιγάρισμα, όταν είναι κομμένο σε μικρά κομματάκια, αλλά όχι λιωμένο. Αντί λοιπόν να το τρίψεις, αφού το καθαρίσεις, δοκίμασε να το κόψεις με το μαχαιράκι σε κομματάκια. Ισως δακρύσεις λίγο παραπάνω, αλλά η γεύση του φαγητού θα σε ανταμείψει. Και μη φοβηθείς πως τα κομμάτια του κρεμμυδιού θα είναι π.χ πιο μεγάλα από τον αρακά ή ότι ίσως δε θα το χωνέψεις. Όταν μαγειρεύεται το κρεμμύδι, δεν είναι τόσο βαρύ, άσε που στο τσιγάρισμα, μαραίνεται.