ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Η ανακατασκευή μίας μεζονέτας στο Μαρούσι με κυρίαρχο υλικό το ξύλο

Η Design Ambassador και το Archisearch.gr σε συνεργασία με το Ladylike.gr παρουσιάζουν κάθε εβδομάδα υπέροχα σπίτια. Η κατοικία στο Μαρούσι, μια μεζονέτα ενσωματωμένη σε κτίριο κατασκευής του 1990, ανακατασκευάστηκε και τροποποιήθηκε με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και επιθυμίες μιας σύγχρονης οικογένειας.

Η οργάνωσή της έγινε σε τρία επίπεδα, με τα υπνοδωμάτια και ιδιωτικά λουτρά να βρίσκονται στον πρώτο όροφο, ενώ ο χώρος διημέρευσις, η τραπεζαρία και η κουζίνα, ως μία ενιαία οντότητα, στον δεύτερο όροφο, ο οποίος φιλοξενεί ακόμη ένα ανοιχτό, με εντυπωσιακή θέα και άπλετο φως πατάρι, που λειτουργεί ως χώρος γραφείου – καθιστικού.

Μια από τις κυρίαρχες επεμβάσεις στην διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων υπήρξε η μετατροπή της στρογγυλής υπάρχουσας σκάλας σε μια άνετη, γραμμική, ελαφριάς κατασκευής κρεμαστή σκάλα, η οποία διατρέχει σε ύψος όλη τη μεζονέτα, με στόχο να απελευθερώσει και να ενοποιήσει τον χώρο τριγύρω της.

Στην συγκεκριμένη ανακαίνιση η αρχιτεκτονική προσέγγιση καθορίστηκε σε ένα βαθμό από το ίδιο το κτίσμα, την έντονη και αυστηρή γεωμετρία που δέσποζε στον χώρο αρχικά αλλά και την αισθητική και προσωπική ταυτότητα που αναζητούσε ο ιδιοκτήτης. Το ξύλο αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της νέας μορφής της κατοικίας και για αυτό συναντάται σε όλους τους άξονες, σε διάφορες αποχρώσεις και υλικά, έχοντας κάθε φορά μία διαφορετική χρήση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design: Kokosalaki I Architecture

Construction: Kokosalaki | Architecture

Photography: Dimitris Kleanthis