ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Το πριν και το μετά ενός διαμερίσματος του 1920 στην καρδιά της Βαρκελώνης

Η Design Ambassador και το Archisearch.gr σε συνεργασία με το Ladylike.gr παρουσιάζουν κάθε εβδομάδα υπέροχα σπίτια. Το διαμέρισμα που ανασχεδίασαν οι Cometa architects στην Eixample της Βαρκελώνης, είναι μια δεύτερη κατοικία για ένα ζευγάρι που σαν επιθυμία είχε να απολαμβάνει τα ηλιόλουστα πρωινά της πόλης μέσα σε έναν χώρο, οποίος θα προσφέρει μια μικρή αναδρομή στην τοπική αρχιτεκτονική με αφαιρετικό τρόπο.

Το διαμέρισμα αυτό βρίσκεται σε μία πολυκατοικία του 1920 στην Βαρκελώνη. Είναι ένα τριγωνικό, στενό διαμέρισμα με δύσκολο χαρακτήρα λόγω της υπερβολικής διάτμησης του χώρου στο παρελθόν και μοναδική πηγή φυσικού φωτός τα δύο ανοίγματα στην μπροστινή πρόσοψη. Οι αρχιτέκτονες, Φαίδρα Ματζιαράκη & Victor Gonzalez Marti, αρχικά, επέλεξαν να απαλλάξουν τον χώρο από τους περιττούς τοίχους και το σκοτεινό του χαρακτήρα.

Οι διάφοροι όγκοι, όπως η νησίδα της κουζίνας, το κρεβάτι και ο λουτήρας έχουν τοποθετηθεί κάθετα προς σε αυτόν, απελευθερώνοντας τους τοίχους από την παραδοσιακή τοποθέτηση χρήσεων κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα μία σύγχρονη εμπειρία του χώρου.

Το πριν

 

 

 

Το μετά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρχιτέκτονες:  Φαίδρα Ματζιαράκη & Victor Gonzalez Marti

φωτογράφος:  Vicente Ortega