ΣΠΙΤΙ

Κακό Φενγκ Σούι: 3 πράγματα που ένας ειδικός θα πετούσε από το σπίτι σου

Unsplash

Πες πως αύριο το πρωί ένας ειδήμων του Φενγκ Σούι θα έρθει στο σπίτι σου. Το είπες; Ήρθε λοιπόν, τον καλώς όρισες και του επέτρεψες να κάνει επιθεώρηση στον χώρο.

Ποια θα ήταν τα πρώτα αντικείμενα που θα ήθελε να απομακρύνει, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι; Ποια είναι αυτά που μπλοκάρουν την είσοδο της θετικής ενέργειας και εγκλωβίζουν μέσα την αρνητική; Μικρές κινήσεις και αμέσως η ενέργεια θα ρεύσει.

Κακό Φενγκ Σούι: Ένα ρολόι σταματημένο

Φενγκ Σούι Unsplash

Ένα καράβι ναυαγισμένο, στην κυριολεξία. Οτιδήποτε δεν λειτουργεί ή είναι χαλασμένο πρέπει ή να επιδιορθώνεται ή να πετιέται. Ένα ρολόι σταματημένο υποδηλώνει τη στασιμότητα που έχεις στη ζωή σου. Για να ρέει η ενέργεια του χρήματος πρέπει να του βάλεις μπαταρίες.

Ραγισμένα πιάτα και ποτήρια

Φενγκ Σούι Unsplash

Τα πιάτα και τα ποτήρια συμβολίζουν την ευημερία και τον δεσμό της οικογένειας. Όπως καταλαβαίνεις, όταν το ποτήρι που απολαμβάνεις το παγωμένο σου νερό ή το πιάτο που βάζεις μέσα τα μπισκότα σου είναι ραγισμένα προσελκύεις αρνητισμό και προβλήματα. Διαταράσσεται η συνοχή.

Φυτά με αγκάθια

Φενγκ Σούι Unsplash

Κακή ενέργεια φέρνουν τα κακτάκια, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Τα τριαντάφυλλα, αν και με αγκάθια, δεν μπαίνουν σε αυτή την κατηγορία.

Η φιλοσοφία του Φενγκ Σούι είναι κοινή και στην αρχαία και τη σύγχρονη μορφή του. Κοινή βάση είναι ότι τα πάντα αποτελούνται από την ενέργεια που λέγεται «τσι». Αυτή η ενέργεια μπορεί να πάρει τις μορφές 5 βασικών στοιχείων: νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο και γη. Αυτά τα 5 στοιχεία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αλληλοσχετίζονται.

Στη σύγχρονη εποχή, Φενγκ Σούι αποκαλείται η τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων σε ένα χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει καλή ενέργεια. Στην αρχαιότητα, ωστόσο, είχε σκοπό την έυρεση ανοικτής έκτασης (οικοπέδου) με καλή ενέργεια για τη δημιουργία πόλεων. Στα κινεζικά σημαίνει αέρας και νερό και το όνομα αυτό δόθηκε από τα δύο σημαντικότερα χαρακτηριστικά ενός οικοπέδου, δηλαδή τον αέρα (επηρεάζεται από τα δάση ή τα βουνά κτλ) και το νερό (ποτάμια, λίμνες κτλ).