DECO

Διακόσμηση: Τα 3 μυστικά των Γάλλων για σπίτια με beaucoup de στιλ

Unsplash

Οι Γάλλοι φημίζονται για το στιλ τους. Για αυτό και μία ματιά στα σπίτια τους και τον τρόπο που διαμορφώνουν τη διακόσμηση είναι αρκετή για να κρατήσουμε σημειώσεις. Κράτα εσύ και κάπου μπορεί να σου χρησιμεύσουν. Τα κόλπα τους είναι πολύ συγκεκριμένα κι εύκολα μπορείς να τα κάνεις πράξη.

Όσες εικόνες κι αν δεις, όσες συμβουλές κι αν ακούσεις δεν πρέπει να ξεχνάς πως η διακόσμηση είναι μία πολύ προσωπική υπόθεση. Το μυστικό είναι να βρεις τα αντικείμενα που ταιριάζουν στο στιλ σου. Να χαίρονται μάτια και ψυχή. Αυτό είναι η διακόσμηση.

Αγάπησε τις ατέλειες (και) στη διακόσμηση

Είναι η γενικότερη στάση ζωής μας που βρίσκει πρακτική εφαρμογή ακόμα στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Μία φθαρμένη καρέκλα δεν είναι για πέταμα αλλά για να έχει περίοπτη θέση. Οι Γάλλοι αγαπούν και τιμούν τα οικογενειακά κειμήλια και τα ενσωματώνουν στη διακόσμηση των σπιτιών τους. Οι μικροφθορές δεν είναι πρόβλημα για τους Γάλλους αλλά απόδειξη πως ο χώρος έχει ζωή.

Κάνε μίξη, επίλεξε ”forsual”

Αν καλείσαι να επιλέξεις ανάμεσα σε formal και casual, εσύ επίλεξε forsual. Κάνε συνδυασμούς και μη φοβάσαι να μπλέξεις τα στιλ. Το ζητούμενο είναι η ισορροπία κι αυτή μπορεί να επιτευχθεί μέσω συνδυασμών. Ένα φωτιστικό σε μοντέρνα γραμμή μπορεί πολύ άνετα να ταιριάξει με το vintage σκρίνιο που πήρες από την αποθήκη του πατρικού σου.

Ακολούθησε τους δικούς σου κανόνες

Τέλειο δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως προσωπικό. Σε αυτό το δεύτερο πρέπει να επενδύσεις και να βρεις όσα κομμάτια σου αρέσουν και ταιριάζουν με την αισθητική σου. Ποιος λέει πως ο κανόνας θέλει τις κουρτίνες σε άσπρο χρώμα. Αν εσύ θέλεις να είναι φούξια, θα είναι φούξια. Η μόδα είναι εδώ για να μας μαθαίνει πως το στιλ είναι το άλφα και το ωμέγα.

Έλα κι εσύ στο Christmas Live Streaming Event του Ladylike, αυτή τη Δευτέρα 21/12 στις 18:00! Μπες στο κανάλι μας στο youtube ή στη σελίδα του Ladylike στο Facebook, πέρνα καλά και κέρδισε τα πιο όμορφα δώρα!