TIPS

Τα παράξενα πράγματα που προσέχουν οι καλεσμένοι στο σπίτι σου

Την περίοδο των γιορτών, το σπίτι σου δέχεται περισσότερες επισκέψεις απ' ό,τι συνήθως. Τι σημαίνει αυτό; Θα το καθαρίσεις πιο επιμελώς, όχι μόνο όσα βλέπει η πεθερά, θα μαγειρέψεις, θα στρώσεις το καλό τραπεζομάντιλο και θα βγάλεις το ακριβό το σερβίτσιο από το ψηλό ντουλάπι.

Αν όμως θέλεις να είσαι σίγουρη ότι έχεις βάλει τα δυνατά σου ώστε να μείνουν οι καλεσμένοι σου με τις καλύτερες εντυπώσεις, τότε θα χρειαστεί ίσως να προσέξεις και μερικά πράγματα ακόμα. Είναι κάποιες λεπτομέρειες τις οποίες μάλλον δεν γνώριζεις ότι προσέχουν – άλλοτε συνειδητά και άλλοτε ασυνείδητα – οι επισκέπτες σου. Για ρίξε μια ματιά παρακάτω.

Η διαρρύθμιση των επίπλων

Οι άνθρωποι παραδέχονται ότι συχνά αλλάζουν στο μυαλό τους τη διαρρύθμιση των επίπλων στα ξένα σπίτια, αν δεν είναι ικανοποιημένοι με την υπάρχουσα διάταξη. Επίσης αισθάνονται άβολα με πράγματα όπως κάδρα που έχουν κρεμαστεί πολύ ψηλά, ή αν δεν τους ταιριάζει η διακόσμηση από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Πηγές φωτός

Μερικοί άνθρωποι παραδέχονται ότι δίνουν λίγη προσοχή στα έπιπλα και τη διακόσμηση, αλλά ο φωτισμός είναι το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσουν. Όταν το δωμάτιο πλημμυρίζεται από φυσικό φως, είναι σίγουρο ότι θα κάνεις καλή εντύπωση. Αν όμως χρειάζεσαι τεχνητό φως, να προτιμήσει τα μικρά σποτάκια με απαλό φως ή τα κεριά.

Μυρωδιές

Δεν είναι η διακόσμηση το πρώτο πράγμα που κοιτάζουν οι καλεσμένοι σου, αλλά το άρωμα του χώρου που μπαίνουν. Θετικές εντυπώσεις δημιουργούν τα αρωματικά κεριά, ή τα αρωματικά σπρέι χώρου και τα στικς. Αν δε μυρίζει πολύ όμορφα ο χώρος σου, τότε θα τους δημιουργηθούν αρνητικές εντυπώσεις και μνήμες από το σπίτι σου.

Λουλούδια και φυτά εσωτερικού χώρου

Τα λουλούδια και το πράσινο μέσα στο σπίτι αρέσουν πολύ στους επισκέπτες. Τραβάνε το βλέμμα, ειδικά αν μπορείς να τα δεις κι απ’ έξω. Απλά φρόντισε να μην το παρακάνεις γιατί μπορεί να κουράσει το μάτι.

Τακτοποιημένη είσοδος

Είναι το πρώτο μέρος που βλέπουν μπαίνοντας, αλλά και το τελευταίο που θα θυμούνται φεύγοντας από το σπίτι σου. Εκεί αφήνουν τα πανωφόρια και τις τσάντες τους, οπότε είναι βασικό να φροντίσεις ώστε η είσοδός σου να είναι καθαρή, φιλόξενη και να προκαταβάλλει θετικά τον επισκέπτη.