ΚΟΥΖΙΝΑ

Τα μαγειρικά σκεύη που (μάλλον) αποθηκεύεις λάθος στην κουζίνα σου

Αν ένα δωμάτιο του σπιτιού πρέπει να είναι πιο οργανωμένο απ' όλα τα άλλα, αυτό είναι η κουζίνα σου. Δεν μπορώ να μιλήσω για την ντουλάπα σου. Εκεί χρειάζεται επίκληση στα θεία για να μπορέσει να μπει σε μία σειρά και επιτέλους τα καλοκαιρινά να ανέβουν στα επάνω ράφια. Επιστρέφω στην κουζίνα και στα πιθανά λάθη αποθήκευσης των μαγειρικών σου σκευών.

Μαχαίρια

123RF

 

Ανοίγεις το συρτάρι και βλέπεις τα πιρούνια, βλέπεις τα κουτάλια, βλέπεις και τα μαχαίρια. Τα μαχαίρια γιατί; Τα μαχαίρια δεν πρέπει να βρίσκονται στο συρτάρι της κουζίνας, πρώτον γιατί υπάρχει περίπτωση να κοπείς και δεύτερον γιατί οι λεπίδες καθώς ακουμπούν μεταξύ τους μπορεί να χαραχθούν. Μπορείς να τα βάλεις σε μια μαγνητική λωρίδα στον τοίχο ή σε μια ειδική θήκη μόνο για μαχαίρια.

Ποτήρια κρασιού

123RF

 

Αν δεν έχεις χώρο για να φτιάξεις μία κατασκευή που να κρέμεται από το ταβάνι σαν αυτές που ζηλεύεις στα wine bars τότε θα πρέπει να τοποθετήσεις τα ποτήρια του κρασιού στο ντουλάπι. Από ποια πλευρά όμως; Οι γνώμες διίστανται, όμως καλό θα ήταν το στόμιο να μην ακουμπά στο ράφι γιατί είναι πιο εύθραυστο από το υπόλοιπο ποτήρι. Θα έχεις να παλέψεις τη σκόνη αλλά με ένα πανάκι με μικροΐνες κάνεις τη δουλειά σου εύκολα και γρήγορα.

Κατσαρόλες-τηγάνια

123RF

 

Όταν βάζεις το ένα σκεύος μέσα στο άλλο μπορεί να ανακαλύψεις γρατζουνιές που δεν υπήρχαν και που θα μειώσουν τον χρόνο ζωής τους. Αν δεν έχεις χώρο να τα τοποθετήσεις ξεχωριστά, μπορείς ανάμεσα σε κάθε σκεύος να βάζεις μία πετσέτα που θα το προστατεύσει από την επαφή με τα υπόλοιπα.