TIPS

Πώς θα διώξεις τη μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι σου

Εχθές μαζευτήκατε μεγάλη παρέα. Τόσο μεγάλη που χρειάστηκε να φέρεις τις καρέκλες από την κουζίνα και δύο σκαμπό που έχεις στο εν δυνάμει παιδικό. Γελάσατε, φάγατε, ήπιατε, θυμηθήκατε τα παλιά, είπατε τα νέα. Κάπνισαν κιόλας και παρά την ελπίδα να βγουν στο μπαλκόνι ο καιρός δεν το επέτρεπε για αυτό και τα τασάκια στο τραπέζι του σαλονιού γέμισαν. Αφού τους καληνύχτισες έπρεπε να δεις πώς θα διαχειριστείς την τσιγαρίλα. Καθημερινά πράγματα που έχουν όμως λύση. Τα tips που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να την εξαφανίσεις από το χώρο σου.

Το να αερίσεις το χώρο πολύ καλά θα πρέπει να είναι το πρώτο σου μέλημα. Έτσι κι αλλιώς το σπίτι πρέπει να αερίζεται καθημερινά, έστω και για λίγα λεπτά.

Πριν κοιμηθείτε τα τασάκια πρέπει να αδειάζονται και να πλένονται. Μία έξυπνη ιδέα είναι να ρίξεις μέσα λίγη βανίλια σε σκόνη ώστε να απαλύνει τη μυρωδιά.

Μια άλλη ιδέα που θα κάνει το χώρο σου να μυρίζει όμορφα είναι να βράσεις σε λίγο νερό ένα μήλο και ξύλα κανέλας. Η μυρωδιά θα πάει σε όλο το χώρο και θα καλύψει τυχόν άσχημες οσμές.

Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις ένα μπολ λίγο λευκό ξίδι και να το αφήσεις στο χώρο που καπνίζεις. Το ξύδι θα απορροφήσει τη μυρωδιά. Το ίδιο κόλπο μπορείς να το δοκιμάσεις και με μαγειρική σόδα.

Επ πού πας; εσύ πήρες μέρος στην έρευνα του Ladylike;