Τα λάθη που κάνεις στο καθάρισμα και γεμίζεις το σπίτι μικρόβια

Main Image

Πώς να διατηρείς το σπίτι σου ουσιαστικά καθαρό.

Υπάρχουν τρόποι και τρόποι να καθαρίσεις. Τι θέλω να πω. Υπάρχουν άνθρωποι που ξεσκονίζουν μια επιφάνεια αφού αφαιρέσουν τα αντικείμενα πάνω από αυτή και υπάρχουν και αυτοί που ξεσκονίζουν γύρω- γύρω από αυτά. Είναι προφανές ποιος καθαρίζει σωστά και ποιος κάνει ένα απλό «πασάλειμμα».

Βλέπεις, ακόμα κι αν καθαρίζεις μπορεί να το κάνεις με τέτοιο τρόπο που καλύτερα να μην καθάριζες καθόλου. Αν δεν καθαρίσεις σωστά υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες, αντί να απολυμάνεις το χώρο, απλώς , να διασπείρεις ακόμα περισσότερα μικρόβια σε αυτόν.

ADVERTISING

Στο καθάρισμα παίζει ρόλο και η σειρά. Για παράδειγμα πρώτα πρέπει να ξεσκονίζεις και μετά να σφουγγαρίζεις. Καθαρίζεις από τα ψηλά προς τα χαμηλά. Για την ηλεκτρική σκούπα και το ξεσκόνισμα χρειάζεται περαιτέρω έρευνα προκειμένου να αποφανθεί τι είναι πιο αποτελεσματικό να γίνεται πρώτο. Μέχρι τότε πάμε να δούμε μερικά άλλα λάθη που καλό είναι μη γίνονται.

1. Πλένεις τα πιάτα με βρώμικο σφουγγάρι κουζίνας

Inline Image 

Έχουμε πει 48 φορές ότι το σφουγγάρι είναι, ούτως ή άλλως, ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα μέσα σε ένα σπίτι. Αν δεν το αλλάζεις ή το καθαρίζεις συχνά (χρησιμοποιώντας ξύδι και αλάτι), πιάνοντας το, μεταφέρεις πολλά από τα 320 εκατομμύρια βακτήρια που φέρει τόσο πάνω στα πιάτα, όσο και πάνω στα χέρια σου (και ύστερα στο πρόσωπο, τα μάτια, το στόμα σου).

2. Δεν απολυμαίνεις την επιφάνεια κοπής

Μια συνηθισμένη επιφάνεια κοπής, σύμφωνα με το Reader's Digest, έχει 200 φορές περισσότερα βακτήρια απ' ότι το κάθισμα μιας λεκάνης. Για να τα ξεφορτωθείς, πριν την ξαναχρησιμοποιήσεις, φρόντισε να την πλύνεις κανονικά, μαζί με τα υπόλοιπα πιάτα και ύστερα να της ρίξεις ξύδι. Άφησε το ξύδι για ένα ολόκληρο βράδυ και ύστερα ξέπλυνε.

3. Δεν καθαρίζεις το στρώμα του κρεβατιού σου

Inline Image 

Βρε, όσο συχνά και να αλλάζεις τα σεντόνια σου, αν δεν καθαρίζεις το στρώμα ή δεν πλένεις (τουλάχιστον) το κάλυμμα του, το ίδιο και το αυτό. Γι' αυτό μια φορά το μήνα φρόντισε να το ρίχνεις στο πλυντήριο.

ADVERTISING

4. Δεν καθαρίζεις τον κάδο των σκουπιδιών

Ακόμα και αν πετάς συχνά τα σκουπίδια, τα μικρόβια παραμένουν εκεί. Πριν τοποθετήσεις νέα σακούλα ψέκασε τον κάδο, τόσο του μπάνιου όσο και της κουζίνας, με απολυμαντικό σπρέι και καθάρισε με ένα χαρτί.

5. Δεν καθαρίζεις το ψυγείο σου

Τόσο η απόψυξη, όσο και το καθάρισμα του ψυγείου με ξύδι (και όχι κάποιο καθαριστικό με χλώριο) είναι απαραίτητο για την σωστή και υγιεινή συντήρηση των τροφών μέσα σε αυτό.

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΒΑΪΤΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: "ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΛΕΣΒΙΑ;"

Η ηθοποιός δέχθηκε μια αδιάκριτη ερώτηση και απάντησε αναλόγως.

ΤΑ 3 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΣΕΞ

Μια μικρή βοήθεια για τις επιδόσεις του στο κρεβάτι, πριν φτάσετε μέχρι εκεί.

Ο ΞΗΡΟΣ ΚΑΡΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΙΛΑ

Αν θέλεις να χάσεις τα τρία τελευταία κιλά τότε αυτό το σνακ καλό θα ήταν να το αποφύγεις.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΠΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ

Τα σεντόνια τα έπλυνες, τα άπλωσες, τα μάζεψες, Τώρα ποιος τα διπλώνει;

ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.