ΣΠΙΤΙ

Τέλεια DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια για να διακοσμήσεις το σπίτι σου

Υπάρχουν κάποιοι που αγοράζουν τα στολίδια τους, δυο γιρλάντες, πολλές σειρές λαμπιόνια, αγιοβασίληδες, έλκυθρα και χιονανθρώπους και δημιουργούν εντός κι εκτός του σπιτιού τους ένα μίνι Χριστουγεννιάτικο χωριό. Υπάρχουν κι άλλοι που πάνε αυτό το έξτρα μίλι και μαζί με όλα όσα βρήκαν χαριτωμένα στην αγορά φτιάχνουν και τα δικά τους στολίδια, τα πρωτότυπα και κερδίζουν εκτός από τις εντυπώσεις με τον στολισμό τους και τη βαθιά ικανοποίηση ότι στόλισαν το σπίτι με τα χεράκια τους.  Υπάρχουν στολίδια που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου, στολίδια που ψήνονται, στολίδια που κόβονται και που κολλάνε, στολίδια που ανάβουν και στολίδια που λάμπουν. Και ξέρω πώς τώρα σκέφτεσαι αν είναι να ανάψεις και το φούρνο εκτός από τα εκατοντάδες λαμπιόνια των Χριστουγέννων πόσο θα πληρώσεις στον λογαριασμό; Μη σκας, κι αυτό το προβλέψαμε αφού σου κάνουμε δώρο το ρεύμα για έναν ολόκληρο χρόνο από το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας. 4 βήματα θα ακολουθήσεις και πήρες μέρος στο διαγωνισμό που θα αναδείξει δύο τυχερές που αν είναι και fan των Χριστουγέννων θα μπορούν άφοβα να αφήσουν αναμμένα τα λαμπιόνια τους όλη τη χρονιά. Είσαι έτοιμη να ζήσεις αυτά τα Χριστούγεννα δημιουργικά; Εμείς σου έχουμε τις καλύτερες προτάσεις για να το δοκιμάσεις.

 

Λευκά κουκουνάρια

 

Τα κουκουνάρια είναι μια υπέροχη προσθήκη σε κάθε χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, αλλά γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά όταν απογυμνώνονται από το κλασικό καφέ χρώμα τους. Πώς γίνεται όμως να αποχρωματίσεις τα κουκουνάρια χωρίς να χρησιμοποιήσεις χλωρίνη που η μυρωδιά της θα μείνει στα ρουθούνια σου για όλη την υπόλοιπη ημέρα και πάνω στα κουκουνάρια για όλα τα Χριστούγεννα; Τα βάφεις με την κατάλληλη αραιωμένη μπογιά. Αφού διαλέξεις τα κουκουνάρια σου, τα καθαρίζεις χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα, και μετά τα βάφεις χρησιμοποιώντας ακρυλική μπογιά σε απόχρωση βουτύρου. Αναμειγνύεις ένα μέρος νερό με δύο μέρη ακρυλική μπογιά σε απόχρωση βουτύρου, βάζεις τα γάντια σου και βουτάς μέσα τα κουκουνάρια. Μόλις στεγνώσουν θα έχουν πάρει τη φυσική απόχρωση του ξανθού ξύλου και θα στολίσουν τέλειο οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού θες.     

Στολίδια από ρυζογκοφρέτες

Υλικά:

Ένα πακέτο στρογγυλές ρυζογκοφρέτες

Κόκκινες και πράσινες σταγόνες σοκολάτας

Μαλακές καραμέλες σε χρυσόχαρτο

Σακούλες αποθήκευσης τροφίμων

Σπάγκο

Πώς θα το κάνεις;

Λιώσε τις σταγόνες σοκολάτας σε μπεν μαρί και μόλις η λιωμένη σοκολάτα κρυώσει λίγο γέμισε με αυτή δύο σακούλες τροφίμων (μία με την κόκκινη και μία με την πράσινη). Κόψε μία γωνία σε κάθε μία σακούλα και πιέζοντας ελαφρά στόλισε με κόκκινα και πράσινα σχέδια τις ρυζογκοφρέτες. Στην κορυφή χρησιμοποιώντας τη σοκολάτα ως κόλλα, πρόσθεσε τις στρογγυλές μαλακές καραμέλες με το χρυσόχαρτο. Άνοιξε μία τρύπα από τη μία πλευρά της καραμέλας στην άλλη, με μία βελόνα πέρασε από εκεί ένα κομμάτι σπάγκο και κρέμασε τις ρυζογκοφρέτες σου στο δέντρο.  

Χιονονιφάδες απο μπατονέτες

Yλικά:

Μπατονέτες

Πιστόλι θερμόκολλας

Ψαλίδι

Χαρτί

Πώς θα το κάνεις;

Σχεδιάζεις τις χιονονιφάδες σου (έξι ακτίνες που ξεκινούν από το ίδιο  κέντρο) και έπειτα κόβεις σε κομμάτια τις μπατονέτες ώστε να ακολουθούν το σχέδιο με τις βαμβακερές άκρες τους προς τις άκρες των ακτίνων.Τις κολλάς με το πιστόλι θερμόκολλας και μόλις στεγνώσει η κόλλα είναι έτοιμες.

Στολίδι μονόκερος

Yλικά:

Λευκό ύφασμα fleece

Ρετάλια ροζ υφάσματος

Κλωστές σε μαύρο και άλλα χρώματα

Κουμπιά για διακοσμητικά.

Κορδέλα

Ψαλίδι και βελόνα

Ψαλίδι θερμόκολλας

Βαμβάκι

Πώς θα το κάνεις;

Δίπλωσε το fleece ύφασμα στα δύο και σχεδίασε το σχέδιο του μονόκερου. Κόψε το διπλωμένο ύφασμα ακολουθώντας το σχέδιο. Από το δεύτερο κομμάτι κόψε τα αυτάκια, σε αυτό ζωγράφισε κλειστά μάτια και βλεφαρίδες και στη συνέχεια κέντησε το σχέδιο με μαύρη κλωστή. Στο δεύτερο κόλλα ρόζ μικρότερα κομμάτια υφάσματος πάνω στα αυτιά. Πάνω από τα “μάτια” και κάτω από το κέρατο του μονόκερου ράψε σαν μαλλιά πολύχρωμες κλωστές. Ράψε το κομμάτι κορδέλας εσωτερικά στο κέρατο και ένωσε τα δύο κομμάτια μεταξύ τους. Πριν ράψεις εξολοκλήρου τα δύο κομμάτια άσε ένα κενό για να γεμίσεις το στολίδι σου με βαμβάκι. Κόλλα με το πιστόλι πάνω του κουμπιά ή άλλα διακοσμητικά.

Χριστουγεννιάτικα κηροπήγια

Υλικά:

Γυάλινα μπουκάλια νερού

Κλαδιά από χριστουγεννιάτικο δέντρο

Χοντρά λευκά κεριά.

Πώς θα το κάνεις;

Βάζεις ανάποδα μέσα στα μπουκάλια ένα ή δύο κλαδάκια από έλατο φυσικά ή ψεύτικα που τα έχεις κόψει στο μέγεθος που θες και προσθέτεις νερό μέχρι τη μέση. Στερεώνεις καλά από πάνω το κερί στο στόμιο των μπουκαλιών και είσαι έτοιμη. Φυσικά μπορείς να βάλεις κι ότι άλλα είδη δέντρου και φυτού θες στα μπουκάλια σου.

Γιρλάντα από Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια

Yλικά:

Λινάτσα σε διάφορα χρώματα

Χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Πράσινη χριστουγεννιάτικη γιρλάντα

Πώς θα το κάνεις;

Κόψε τη λινάτσα σε διάφορα κομμάτια. Διάλεξε λεπτά φωτάκια και πέρασε κάθε λαμπιόνι μέσα από τις τρύπες τις λινάτσας έτσι ώστε τα διάφορα κομμάτια της να μοιάζουν με πολύχρωμο φιόγκο, μέχρι που να τελειώσει όλη η σειρά. Βάλε την κατασκευή στην πρίζα και τα φετινά σου Χριστούγεννα θα είναι σίγουρα λαμπερά και όμορφα.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα από πουλόβερ

Yλικά:

Παλιά πουλόβερ

Μεγάλα κουμπιά

Χαρτόνι.

Βελόνα και κλωστή

Πώς θα το κάνεις;

Κόψε και φτιάξε κώνους από χαρτόνι συρράπτωντας την μία πλευρά.  Κόψε κομμάτια  από το μανίκι του πουλόβερ και ντύσε τους κώνους ράβοντας το ύψασμα στην κορυφή για να κλείσει. Ράψε πάνω τους διακοσμητικά όπως κουμπιά.

Μπάλες από λαμπιόνια

Yλικά:

Κοτετσόσυρμα

Δέστρες

Κόφτης

Πώς θα το κάνεις;

Δημιούργησε έναν κύλινδρο με το κοτετσόσυρμα. Με νάιλον δέστρες προσάρμοσε το σχήμα ώστε να γίνει σφαιρικό. Ντύσε όλο το σχήμα με όσο πιο πολλά led λαμπιόνια μπορείς. Βάλτο στην πρίζα και απόλαυσέ το.

Αρωματικά ζυμωτά στολίδια

Yλικά:

1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα

1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο

1/2 φλιτζάνι + 4 κουταλιές νερό

15 σταγόνες αιθέριου ελαίου

Πώς θα το κάνεις;

Ζέστανε όλα τα υλικά μαζί, πλην του αιθέριου ελαίου, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βράσουν και το μείγμα να σφίξει και να γίνει μια ζύμη. Μόλις το σβήσεις πρόσθεσε στη ζύμη το αιθέριο έλαιο και ζύμωσε λίγο ακόμα. Προαιρετικά τώρα μπορείς να προσθέσεις και γκλίτερ για λαμπερά Χριστούγεννα. Όταν κρυώσει εντελώς άνοιξε το  με πλάστη και χρησιμοποίησε κόφτες μπισκότου για να κόψεις διάφορα σχήματα χρησιμοποιώντας κι άλλο αλεύρι αν χρειάζεται για να μην κολλήσει η ζύμη. Μην ξεχάσεις να ανοίξεις και μια τρύπα για να μπορείς μετά να το κρεμάσεις. Άσε τη ζύμη να σκληρύνει για 24 ώρες γυρίζοντάς πλευρά στα στολίδια σου στο 12ωρο.

Και του χρόνου.