10 μέρη που πρέπει να επισκεφθείς πριν εξαφανιστούν

Main Image

Περιέχονται φωτογραφίες εξωτικού κάλλους που θα ταξιδέψουν το μάτι και θα σε κάνουν να ξεκινήσεις την αποταμίευση.

ADVERTISING

Ο πλανήτης μας αλλάζει συνεχώς. Λίγο τα φυσικά φαινόμενα όπως οι σεισμοί και οι εκρήξεις ηφαιστείων που επηρεάζουν το φυσικό τοπίο, λίγο ο άνθρωπος που βάζει το χεράκι του και επεμβαίνει σε οτιδήποτε παρθένο κι όμορφο, σε κάποια χρόνια η Γη πιθανόν να είναι αρκετά διαφορετική απ αυτή που ξέρουμε σήμερα.

Καθώς λοιπόν ο πληθυσμός των ανθρώπων αυξάνεται, ο πλανήτης σιγά σιγά μικραίνει. Αφανίζουμε ολόκληρα δάση για να δημιουργήσουμε χώρο για νέες πόλεις, δρόμους και κτίρια.

Υπάρχουν όμως ακόμα ορισμένα μέρη που παραμένουν άθικτα, με το ρολόι βέβαια να μετράει αντίστροφα. Όμως οι κλιματικές - και όχι μόνο - αλλαγές τα απειλούν και είναι σχεδόν βέβαιο πως αυτοί οι παράδεισοι θα εξαφανιστούν ή θα τροποποιηθούν.

Καιρός να τους δούμε και να ξεκινήσουμε να μαζεύουμε χρήματα να τους επισκεφθούμε, όσο ακόμα υπάρχουν.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ GLACIER

Inline Image

Ένα προστατευόμενο πάρκο στην Μοντάνα της Αμερικής, γεμάτο παγωμένες λίμνες. Από τις 150 που είχε πριν 100 χρόνια έχουν μείνει μόνο 27, οι οποίες αναμένεται να εξαφανιστούν μέχρι το 2030. Αν συμβεί αυτό, το οικοσύστημα του πάρκου θα αλλάξει δραματικά και θα κινδυνεύουν με εξαφάνιση όλα τα φυτά και τα ζώα που ζουν εκεί.

ADVERTISING

ΒΕΝΕΤΙΑ

Inline Image

Οι συχνές πλημμύρες ανεβάζουν τη στάθμη του νερού της ιταλικής πόλης, γεγονός που κάνει πολλούς να αναρωτιούνται για πόσο καιρό ακόμα τα σπίτια θα βρίσκονται πάνω από την επιφάνειά του.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΟΡΑΛΛΙΟΓΕΝΗΣ ΥΦΑΛΟΣ

Inline Image

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο στον κόσμο και βρίσκεται στην Αυστραλία. Η διαρκώς αυξανόμενη θερμοκρασία του νερού και η μόλυνσή του κάνουν το νερό όξινο και προκαλούν συνεχή λεύκανση και διάβρωση των κοραλλιών.

ΣΑΧΑΡΑ

Inline Image

Η Σαχάρα μπορεί να καλύψει όλη τη βόρεια Αφρική, αφού η έρημος μεγαλώνει με ταχύτητα μισού μιλίου ανά μήνα. Μερικοί αποδίδουν την κατάσταση αυτή στην αυξανόμενη θερμοκρασία της Γης, γεγονός που ξηραίνει την επιφάνειά της ταχύτατα.

ΜΑΛΔΙΒΕΣ

Inline Image

Ο πιο δημοφιλής εξωτικός προορισμός, μπορεί σύντομα να εξαφανιστεί, αν η στάθμη της θάλασσας ανέβει πάρα πολύ, αφού πρόκειται για τη χώρα με το χαμηλότερο υψόμετρο στον κόσμο. Δε θες να την καταπιεί ο ωκεανός και να μην έχεις πάει.

ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ

Inline Image

Στη νότια Αμερική η κλιματική αλλαγή μπορεί να αλλάξει δραματικά την όψη της πιο παρθένας περιοχής της Γης. Οι πάγοι λιώνουν και η Παταγονία κινδυνεύει από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ

Inline Image

Αν η στάθμη στο Δέλτα του ποταμού Βραχμαπούτρα ανέβει ένα μέτρο τότε όλη η περιοχή θα πλημμυρίσει. Το Μπαγκλαντές είναι επίσης έρμαιο των τροπικών κυκλώνων, των ανεμοστρόβιλων και των παλιρροϊκών κυμάτων που καταστρέφουν σχεδόν κάθε χρόνο τη χώρα κι από λίγο.

ΑΛΠΕΙΣ

Inline Image

Οι ευρωπαϊκές Άλπεις βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο από τα Βραχώδη Όρη. Εξαιτίας του χαμηλού τους υψομέτρου τα χιονοδροκιμά κέντρα τους είναι πιο ευαίσθητα στις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Εικάζεται πως οι πάγοι στην περιοχή θα έχουν λιώσει μέχρι το 2050.

ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Inline Image

Τα τελευταία 40 χρόνια, η Νεκρά Θάλασσα έχει συρρικνωθεί κατά το ένα τρίτο, επειδή ο ποταμός Ιορδάνης είναι η μόνη πηγή της και οι γύρω χώρες απλώνονται όλο και περισσότερο στα νερά του, αφήνοντας μόνο λίγη ποσότητα υδάτων να φτάσει ως τη λίμνη. Εκτιμάται ότι η Νεκρά Θάλασσα έχει περίπου 50 χρόνια ζωής.

ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ

Inline Image

Το 4ο μεγαλύτερο νησί στον κόσμο κινδυνεύει να εξαφανιστεί στα επόμενα 35 χρόνια καθώς δε γίνεται τίποτα για να σταματήσει το κάψιμό του, η λαθροθηρία ή για να προστατευτούν τα σπάνια είδη λεμούριων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

ADVERTISING

Ο ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΣΟΥ

Όλα είναι θέμα προσανατολισμού, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι.

ΤΑ 4 ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΖΩΔΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΑ

Τα ζώδια που άπαξ και γίνουν ένα, δύσκολα τα ξεκολλάς.

4 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα λευκά παπούτσια σου για ένα κομψό αποτέλεσμα.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΑΤΑ

Πίνεις καθημερινά τον καφέ σου αλλά δεν καθαρίζεις καθημερινά την καφετιέρα σου.

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΦΡΑΤΟ ΚΙ ΕΛΑΦΡΥ

Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας.

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2019 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.