TRAVEL

Τριήμερo Αγ.Πνεύματος: πού να πας ανάλογα με το τι τύπος είσαι

Είμαστε μία ανάσα πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (μεγάλη η χάρη του) και αναρωτιέσαι πού θα πας, διότι βαρέθηκες το χωριό σου ή το εξοχικό στην Ανάβυσσο; Οι ελληνικοί προορισμοί είναι πολλοί και σε περιμένουν να τους εξερευνήσεις το τριήμερο, ώστε να κηρύξεις την έναρξη του καλοκαιριού.

 

Αγαπάς την πολυτέλεια και θα δώσεις κάτι παραπάνω όταν πρόκειται για τη χαλάρωσή σου; Αποζητάς την ηρεμία για να μπορέσεις να διαβάσεις επιτέλους κανά βιβλίο και να έρθεις σε επαφή με το βαθύτερο εαυτό σου; Ή μήπως θέλεις να πας εκεί που γίνεται ντόρος και είναι το hot spot εδώ και λίγα χρόνια; Ας δούμε τις επιλογές.

Δες κι αυτό: 5 κοντινοί προορισμοί για να αποδράσεις το Σαββατοκύριακο

Κορίτσι για λούσα

Εντάξει, τι σου έρχεται πρώτο στο μυαλό όταν ακούς luxurious διακοπές; Ελούντα. Η Κρήτη είναι αυτός ο προορισμός που περιλαμβάνει τα πάντα. Και ησυχία, και λούσα και καλοκαιρινές διακοπές. Ο lux προορισμός είναι η Ελούντα (στον Άγιο Νικόλαο) με το μεγαλύτερο αριθμό πεντάστερων ξενοδοχείων. Αν πάλι θες να ταξιδέψεις ηπειρωτικά, σαν τη Χαλκιδική δεν έχει. Πετάγεσαι και μέχρι τη Θεσσαλονίκη, βλέπεις κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Βεργίνα και το Δίον, αλλά θα κάνεις και σπα σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες.

 

Hipster life

Αν ο χιπστερισμός σε διάλεξε, τότε η πρώτη σου επιλογή είναι η Μύκονοοοοος. Θα πας στην Ψαρού, στη Φτελιά για μπάνιο και στα Ματογιάννια για να δεις (και να σε δουν) όλο το γνωστό κόσμο ενώ θα φοράς τα «καλά» σου. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά της Μυκόνου, με ήσυχες παραλίες, όπως η Μυρσίνη και το Τηγάνι. Όπως και τα ήσυχα ταβερνάκια σε φυσιολογικές τιμές, που κάνουν καλό στο Instagram, αλλά και στην τσέπη σου. Αν θέλεις την πιο οικονομική επιλογή, που σε κρατά όμως στη hipster κατηγορία, θα πας στην Αμοργό. Εκεί μπορείς να μείνεις και στο camping ή να κλείσεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια (αν προλάβεις φυσικά). Η κυκλαδίτικη ομορφιά, τα κατσίκια που κυκλοφορούν ελεύθερα και οι όμορφες παραλίες θα σε αποζημιώσουν για τις δύσκολες διαδρομές με το αυτοκίνητο.

Διάβασε κι αυτό: 8 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου

Ηρεμία και διαλογισμός

Πού θα πας το τριήμερο για να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες και να θυμηθείς πώς είναι να ακούς τις ίδιες σου τις σκέψεις; Αν μιλάμε για νησί, η Ικαρία έχει βρει το μυστικό της μακροζωίας. Τους πιο αργούς ρυθμούς που θα δεις ποτέ σου. Θα φας ό,τι μεζέδες ψαρεύονται ή μαζεύονται και θα «σπάσεις» την ηρεμία με τα πιο γλετζέδικα πανηγύρια της χώρας. Αν μείνεις στη στεριά, να πας στα Τζουμέρκα. Τα χωριουδάκια της Ηπείρου δεν έχουν τον τουρισμό των Ζαγοροχωρίων, θα σε χτυπήσει ατελείωτη δροσιά και θα πιεις φανταστικό τσίπουρο.

 

Η φάση είναι camping

Αρνείσαι να ξαπλώσεις σε κρεβάτι και νιώθεις στα «νερά» σου μόνο όταν στήνεις τη δική σου σκηνή; Θα πας, λοιπόν, για camping (με παρέα ή το ταίρι σου) στην Αγ. Άννα στην Εύβοια αλλά αν έχεις όρεξη, μπορείς να πας πιο μακριά, στην πανέμορφη Σαμοθράκη. Το μαγικό μέρος που συνδυάζει καταπράσινη φύση με θάλασσα και είναι ο απόλυτος προορισμός για τους φυσιολάτρεις. Οι βάθρες που έχει είναι οι μικρές πισίνες που σχηματίζουν οι καταρράκτες και είσαι εσύ κι ο Θεός. Μαγεία.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram/sincerelyjules