TRAVEL

Σε αυτές τις 30 ελληνικές παραλίες θα βγάλεις συγκλονιστικές φωτογραφίες

123rf

Καλοκαιράκι, Ελλάδα, ήλιος, παραλίες. Αγαπημένες λέξεις, άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Κάθε καλοκαίρι, λοιπόν, που επισκεπτόμαστε κάποιο ελληνικό μέρος που δεν είχαμε επισκεφτεί μέχρι πρότινος, μαγευόμαστε από τις ομορφιές και προπάντων από τις θάλασσές του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα είναι από τις πιο όμορφες χώρες στον κόσμο (οκ, δεν είπα η πιο όμορφη για να μην υπερβάλλω, αν και μέσα μου το πιστεύω).

Οι παρακάτω φωτογραφίες άλλωστε θα σε πείσουν πως δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από κανένα μέρος στον κόσμο. Η ομορφιά της Ελλάδας είναι μοναδική και οι παρακάτω παραλίες το αποδεικνύουν. Στη λίστα που ακολουθεί θα βρεις 30 πανέμορφες παραλίες με συγκλονιστικά τοπία, κρυστάλλινα νερά και φανταστική θέα. Η επιλογή τους ήταν πολύ δύσκολη, καθώς όπως γνωρίζεις υπάρχουν εκατοντάδες must visit ελληνικές παραλίες. Οι συγκεκριμένες όμως είναι οι πιο εντυπωσιακές που εμείς εδώ στο Ladylike έχουμε επισκεφτεί και μαγευτεί. Αν έχεις αντιρρήσεις/προτάσεις καλοδεχούμενες.

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες κι έπειτα κλείσε τα εισιτήριά σου για ξένοιαστες διακοπές. Μαγιό, σαγιονάρες, αντηλιακά και έφυγες. Και μιλώντας για αντηλιακά, να σου υπενθυμίσω σε αυτό το σημείο τη σημαντικότητα της προστασίας του δέρματός σου από τις επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου. Μην ξεχνάς να εφαρμόζεις το αντηλιακό σου μισή ώρα πριν εκτεθείς στον ήλιο και φυσικά να το ανανεώνεις τακτικά.

Φωτογραφία: Ladylike/Αγγελική Καλαμαρά

Η σειρά Protect & Moisture της NIVEA SUN αποτελεί ιδανική επιλογή για κάθε τύπο επιδερμίδας. Εμείς τη δοκιμάσαμε και μείναμε απολύτως ικανοποιημένες. Αν, δε, είσαι και ευαισθητοποιημένη με το περιβάλλον, η σειρά αυτή θα γίνει η αγαπημένη σου μιας και τα αντηλιακά της NIVEA SUN δεν περιέχουν τα φίλτρα octinoxate και oxybenzone, τα οποία είναι ύποπτα για τον αποχρωματισμό και τη λεύκανση των κοραλλιών.

Αντηλιακό, χαμόγελο και φύγαμε για βουτιά. Αλήθεια, σε πόσες από τις παρακάτω παραλίες έχεις απολαύσει το κολύμπι σου και ποια από όλες ξεχωρίζεις;

Σαρακήνικο – Μήλος

Τι να πει κανείς για αυτή την παραλία; Τα ηφαιστειογενή βράχια λευκού χρώματος σε συνδυασμό με τα καταγάλανα νερά δημιουργούν ένα σεληνιακό τοπίο που ενδείκνυται για ασταμάτητες φωτογραφίες. Το κολύμπι στις μικρές και μεγάλες τριγύρω σπηλιές, καθώς και ο βυθός του θα σε αποζημιώσουν. Εγώ έμεινα ως αργά το απόγευμα, όποτε και ο κόσμος λιγόστεψε αισθητά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitra Tsingene (@dimitratsingene) στις

Ελαφονήσι – Κρήτη

Το Ελαφονήσι βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νομού Χανίων και είναι must see μέρος. Το τοπίο πραγματικά εξωτικό (τι να μας πουν οι Μαλδίβες). Οι μικρές νησίδες με την ψιλή, λευκή αμμουδιά και τα τιρκουάζ αβαθή νερά εντυπωσιάζουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Θα χρειαστεί να περπατήσεις περίπου 200 μέτρα από την ακτή για να φτάσεις στη λιμνοθάλασσα, αλλά πίστεψέ με το αξίζει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fantastic Crete | Crete Guide (@fantastic_crete) στις

Βουτούμι – Αντίπαξοι

Διάβαζα και ξαναδιάβαζα αποθεωτικά άρθρα για αυτά τα νερά. Όταν τα είδα από κοντά και φυσικά όταν κολύμπησα σε αυτά, κατάλαβα γιατί. Αυτός ο μικρός κόλπος με τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και τη βλάστηση να φτάνει κυριολεκτικά έως την παραλία είναι ο απόλυτος παράδεισος. Η Telegraph την συμπεριέλαβε στις καλύτερες του κόσμου. Τυχαίο;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitra Andreadaki (@dimitraandreadaki) στις

Γκιόλα – Θάσος

Οι κάτοικοι της Θάσου τη χαρακτηρίζουν «θείο δώρο». Η μαγευτική αυτή, βραχώδης φυσική πισίνα με τα φανταστικά διάφανα νερά της ανανεώνεται με κάθε κύμα της θάλασσας. Στο «δάκρυ της Αφροδίτης» όπως αποκαλείται αλλιώς, θα βγάλεις τις πιο θεαματικές βουτιές. Μα δες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wonderful Places (@wonderful_places) στις

Βοϊδοκοιλιά – Μεσσηνία

Τη φημισμένη αυτή παραλία θα τη βρεις στη δυτική πλευρά της Μεσσηνίας, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Πύλο. Το ολοστρόγγυλο σχήμα της, οι φανταστικές αποχρώσεις του μπλε και η χρυσαφένια αμμουδιά της θα σε μαγέψουν όσο τη χαζεύεις από ψηλά. Η θέα από το Παλαιόκαστρο είναι συγκλονιστική. Αν πάλι προτιμάς τις πιο πριβέ παραλίες, επίλεξε αυτή της Γλώσσας. Στη Βοϊδοκοιλιά υπάρχει μία αυτοσχέδια ταμπέλα που γράφει ”Glossa Beach”. Ακολούθησέ την, ανέβα στο λοφάκι και στη διχάλα με τα δύο μονοπάτια πάρε το δεξί. Τα γαλαζοπράσινα νερά της αξίζουν και με το παραπάνω.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη George Mitropoulos (@g_mitropoulos_) στις

Πόρτο Κατσίκι – Λευκάδα

Ίσως η πιο φημισμένη παραλία της Λευκάδας. Το Πόρτο Κατσίκι έχει ψηφιστεί, ουκ ολίγες φορές, ως μία από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου και όχι άδικα. Το τοπίο άγριας ομορφιάς συνδυαστικά με τα καταγάλανα νερά της την καθιστούν μοναδική. Ο τεράστιος βράχος θα σου προκαλέσει δέος. Για ακόμη πιο εντυπωσιακές λήψεις, φωτογράφισέ την κατά τη δύση του ηλίου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LEFKADA Island, Greece (@itslefkada) στις

Σίμος – Ελαφόνησος

Όταν είχα πρωτοαντικρύσει τον Σίμο θυμάμαι είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό. Ουσιαστικά είναι δύο παραλίες αντικριστά μεταξύ τους με χρυσαφένια αμμουδιά και ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ νερά. Όπου κι αν κοιτάξεις το μάτι σου θα γεμίσει ομορφιά. Κάνε πολλά μακροβούτια και απλά θαύμασε τα υπέροχα χρώματα των νερών του. Εδώ θα βγάλεις πεντακάθαρες υποβρύχιες λήψεις, αρκεί φυσικά να μη γίνεται χαμός από τον κόσμο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andresakis (@kwstas_andresakhs) στις

Λιχαδονήσια – Εύβοια

Τα Λιχαδονήσια είναι μία συστάδα 7 μικρών νησίδων στα βορειοδυτικά της Εύβοιας μεταξύ του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου. Το τοπίο από ψηλά θυμίζει Μαλδίβες. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και η βλάστηση μαγική. Εδώ θα έρθεις από την παραλία Κάβος Λιχάδας της Βόρειας Εύβοιας ή από το Λιμάνι των Καμένων Βούρλων. Στην παραλία θα βρεις ξαπλώστρες και θα μπορέσεις να απολαύσεις μέχρι και σουβλάκια από την καντίνα που λειτουργεί εκεί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @lichadonisia.greece στις

Σεϋχέλλες – Ικαρία

Απαγορεύεται να επισκεφθείς την Ικαρία και να μη βγάλεις έστω μία φωτογραφία αυτή την εξωτικά όμορφη παραλία. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου. Τα ανοιχτόχρωμα βότσαλα, οι εντυπωσιακοί σχηματισμοί των βράχων και τα κυανά νερά καθιστούν την παραλία στις πιο αγαπημένες όλων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ikariamag.gr (@ikariamag) στις

Κουνούπες – Αστυπάλαια

«Σα ναυαγοί σα ροβινσώνες» θα τραγουδάς αν πεταχτείς μέχρι το νησάκι Κουνούπες, που βρίσκεται 19 ναυτικά μίλια δυτικά της Αστυπάλαιας. Ουσιαστικά το νησάκι είναι χωρισμένο στη μέση με μια λεπτή λωρίδα από βότσαλα και άμμο. Τα νερά θυμίζουν πισίνα. Μπες στο καραβάκι από τον Πέρα Γιαλό και φυσικά μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου προμήθειες. Τώρα αν έχεις δικό σου σκάφος, επισκέψου το πολύ νωρίς το πρωί για να το απολαύσεις με την ησυχία σου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mina Birakou (@minabirakou) στις

Πράσα – Κίμωλος

Δε γίνεται να μη μαγευτείς από τα νερά και την κατάλευκη άμμο της. Όποιος έχει κολυμπήσει εκεί λέει και ξαναλέει πως τα νερά είναι πεντακάθαρα και διάφανα. Στο beach bar θα έχεις την ευκαιρία να απλώσεις το κορμί σου στην ξαπλώστρα και να απολαύσεις τον καφέ ή το χυμό σου. Keep in mind ότι τα Πράσα αποτελούν καταφύγιο της θαλάσσιας χελώνας Monachus-Monachus.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kimolos Island (@kimolosisland) στις

Το Γάλα – Κουφονήσια

Από τα Κουφονήσια επέλεξα το Γάλα και όχι την Πισίνα, μιας και όπως είδες φιγουράρει στη λίστα και η πισίνα της Θάσου. Το Γάλα, λοιπόν, είναι μοναδικής ομορφιάς μέρος, στο οποίο θα πας περπατώντας από το Πορί. Η κρυφή αυτή παραλία ονομάζεται έτσι, καθώς με κάθε κύμα τα νερά κυριολεκτικά ασπρίζουν σαν το γάλα. Ο βράχος δεσπόζει και δημιουργεί φυσική σκιά, δίνοντάς σου την ευκαιρία να παίξεις με τα χρώματα στις λήψεις σου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ersi NeBoten E Cudirave (@ersichic) στις

Kολώνα – Κύθνος

Η πιο διάσημη παραλία του νησιού είναι αναμφίβολα η Κολώνα. Η παραλία βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, βόρεια του Μέριχα (λιμάνι) και η πρόσβαση γίνεται από την παραλία της Απόκρουσης. Ο χωματόδρομος είναι δύσβατος, όμως η θέα αξίζει την όποια ταλαιπωρία. Η αμμουδιά 240 μέτρων, ουσιαστικά, ενώνει την Κύθνο με την βραχονησίδα του Αγίου Λουκά.

Φωτογραφία: Ladylike/Αγγελική Καλαμαρά

Μην ξεχάσεις τις απαραίτητες προμήθειες, τα NIVEA SUN αντηλιακά σου και φυσικά την ομπρέλα σου και ετοιμάσου να απολαύσεις τα καταγάλανα νερά και τη χρυσαφένια άμμο μέχρι αργά το απόγευμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JK Stavros (@yiannist77) στις

Καβουρότρυπες – Χαλκιδική

Στη Χερσόνησο της Σιθωνίας θα συναντήσεις τις Καβουρότρυπες, το σύμπλεγμα από παραλίες και μικρούς κολπίσκους με φανταστικά κρυστάλλινα νερά και πλούσια βλάστηση που φτάνει μέχρι και το κύμα. Επισκέψου τα νωρίς το πρωί για να μπορέσεις να βγάλεις με την ησυχία σου τέλειες φωτογραφίες στα λευκά τους βράχια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη kremi ivanova (@kremi_ivanova) στις

Ναυάγιο – Ζάκυνθος

Πολύ δύσκολα να μην έχεις θαυμάσει έστω μία φωτογραφία του Ναυαγίου, σωστά; Το πλοίο που βυθίστηκε στην απομονωμένη ακτή του Άη Γιώργη στη Ζάκυνθο αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία στην Ελλάδα. Τα νερά, δε, της παραλίας μαγευτικά. Εκεί κολύμπησα για πρώτη φορά χωρίς μπρατσάκια μέχρι την ακτή (η άχρηστη πληροφορία της ημέρας, αλλά δε γινόταν να μην το πω).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Costas Spathis (@spathumpa) στις

Canal D’Amour – Κέρκυρα

Η Κέρκυρα έχει πολλές φανταστικές παραλίες, αλλά αυτή είναι η πιο ιδιαίτερη. Το Κανάλι της Αγάπης βρίσκεται ανάμεσα στις Περουλάδες και το Σιδάρι και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους τουρίτσες. Το τοπίο είναι πραγματικά μοναδικό, μιας και ο βράχος από ψαμμίτη έχει διαβρωθεί από το νερό και τον αέρα. Για την ιστορία να σου πω πως σύμφωνα με την παράδοση, τα ζευγάρια που κολυμπούν εκεί μένουν για πάντα ερωτευμένα. Μάλιστα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Top Down Drone Shots (@topdowndroneshots) στις

Μύρτος – Κεφαλονιά

Δε γινόταν να μην μπει σε αυτή τη λίστα ο Μύρτος, ο οποίος μάλιστα έχει ψηφιστεί από δεκάδες διεθνή περιοδικά ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας. Στη βόρεια πλευρά του νησιού του Ιονίου και σε λιγότερο από μία ώρα από το Αργοστόλι, θα συναντήσεις την πασίγνωστη αυτή παραλία με τα κατάλευκα βότσαλα. Η θέα από ψηλά κυριολεκτικά κόβει την ανάσα. Το ”infinity” σε όλο του το μεγαλείο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη unique_greece_ (@unique_greece_) στις

Μπέλλα Βράκα – Σύβοτα

Εξωτική παραλία δε συναντάς μόνο στα νησιά και η απόδειξη ακούει στο όνομα Μπέλλα Βράκα, η οποία ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο. Παραλία μαγεία θα τη χαρακτήριζα. Φαντάσου να κολυμπάς και να γεμίζει το μάτι σου πράσινο. Η φύση στα καλύτερά της.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by D.M (@fab.drone) on

Βλυχάδα – Σαντορίνη

Αν και λάτρης της Σαντορίνης οφείλω να παραδεχτώ πως δεν έχει σπουδαίες παραλίες, με εξαίρεση τη Βλυχάδα, η οποία είναι μοναδική. Τα ψηλά, λευκά ηφαιστειακά βράχια της σε αφήνουν άφωνη. Η παραλία έχει λεπτή μαύρη άμμο και σκούρο βότσαλο. Εκεί θα βρεις και ξαπλώστρες, τις οποίες θα σε συμβούλευα να αφήσεις όταν ο ήλιος θα αρχίσει να πέφτει. Τότε, λοιπόν, ξεκίνα τη βόλτα σου στα βράχια, όπου θα βγάλεις συγκλονιστικές φωτογραφίες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alejandro Arango (@arangoiz) στις

Κολυμπήθρες – Πάρος

Είναι γεγονός πως η Πάρος έχει αμέτρητες φανταστικές αμμουδιές, μα εδώ μιλάμε για τις πιο ιδιαίτερες παραλίες. Οι Κολυμπήθρες, λοιπόν, είναι must see για τον επισκέπτη της Πάρου. Θα τις συναντήσεις στο δυτικό τμήμα του κόλπου της Νάουσας και θα μαγευτείς από τα βράχια από γρανίτη, τα οποία εξαιτίας της αποσάθρωσης έχουν πάρει διάφορα σχήματα, δημιουργώντας φυσικές κοιλότητες που γεμίζουν με θαλασσινό νερό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vasilis (@vtanos) στις

Κλέφτικο – Μήλος

Αν ένα κυκλαδίτικο νησί φημίζεται για τις, μοναδικής ομορφιάς, παραλίες του, τότε αυτό είναι σίγουρα η Μήλος, η οποία φιγουράρει δίκαια σε αυτή τη λίστα για δεύτερη φορά. Αυτή τη φορά με το Κλεφτικό της. Δεν είναι παραλία που μπορείς να πας να κάτσεις με τις ώρες, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για σύμπλεγμα ηφαιστειογενών λευκών βράχων στη μέση του πουθενά. Τα κλικ σου θα αφιερωθούν στον πελώριο βράχο μέσα στη θάλασσα και στη σπηλιά με τις δύο εισόδους. Μην ξεχάσεις τη μάσκα σου. Το κολύμπι γύρω από το Κλέφτικο είναι φανταστικό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Milos island (@milosisland) στις

Της Γριάς το Πήδημα – Άνδρος

Από τις πιο γνωστές παραλίες της Άνδρου, δεν είναι άλλη από την περιβόητη γριά με τον βράχο της που δεσπόζει μέσα στη θάλασσα. Σύμφωνα με τους ντόπιους ο χαρακτηριστικός αυτός βράχος έχει πάρει τη συγκεκριμένη ονομασία, διότι από συγκεκριμένη οπτική γωνία μοιάζει με το προφίλ ηλικιωμένης γυναίκας που φορά μαντήλι. Οι μύθοι για αυτό το βράχο καλά κρατούν αλλά εμείς στην προκειμένη περίπτωση θα μείνουμε στα φανταστικά νερά της παραλίας που αξίζει την επίσκεψή σου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andros4u_hiking (@andros4u_hiking) στις

Πλατύς Γιαλός – Λειψοί

Πέρσι επισκέφτηκα τους Λειψούς και κυριολεκτικά μαγεύτηκα από αυτό το μικροσκοπικό νησάκι. Η παραλία Πλατύς Γιαλός βρίσκεται σε αυτή τη λίστα γιατί έχει πραγματικά μαγικά νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου, καθώς επίσης και γιατί εδώ θα σου δοθεί η δυνατότητα να βγάλεις υπέροχες φωτογραφίες με τις πάπιες που αλωνίζουν στην παραλία όλη μέρα. Όμορφη εμπειρία να κολυμπάτε πλάι πλάι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη travelplanet24 (@travelplanet24) στις

Καλαδί – Κύθηρα

Η δημοφιλής αυτή παραλία βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού, δίπλα από την Παλαιόπολη. Κι εδώ μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο μεγάλος βράχος που βρίσκεται στη μέση της παραλίας. Το Καλαδί ουσιαστικά αποτελείται από 3 τμήματα. Εσύ μην ξεχάσεις να φτάσεις μέχρι το τελευταίο που καταλήγει σε μια μικρή σπηλιά η οποία σε οδηγεί σε μια μικρή, ήρεμη παραλία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kythira, Greece (@kythira_greece) στις

Πολύαιγος

To νησάκι «Πολύαιγος» είναι το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου και βρίσκεται 2 χλμ. νοτιοανατολικά της Κιμώλου, 6,2 χιλιόμετρα ανατολικά της Μήλου και 15 χλμ. νοτιοδυτικά από τη Σίφνο. Η πρόσβαση, όπως καταλαβαίνεις, είναι πιο εύκολη από την Κίμωλο. Η άγρια ομορφιά αυτού του νησιού θα σε συνεπάρει. Τα βράχια με τους περίτεχνους σχηματισμούς, τα γαλαζοπράσινα νερά και τα αγριοκάτσικα που κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε κάθε μεριά, θα είναι μερικά μόνο από τα κλικς σου. Έχε κατά νου πως σε αυτό το νησάκι γεννά τα μικρά της και η μεσογειακή φώκια Monachus monachus. Στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού θα συναντήσεις τα ερείπια της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου που ιδρύθηκε το 1622.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miltos Kambourides (@miltoskamb) στις

Κάπαρη – Μύκονος

Η αλήθεια είναι ότι στη Μύκονο οι τέλειες παραλίες είναι πολλές, όμως εμείς εδώ στο Ladylike επιλέγουμε για αυτό το αφιέρωμα την Κάπαρη. Είναι μικρή, ερημική και ανοργάνωτη. Βρίσκεται δίπλα στον Άγιο Ιωάννη και η πρόσβαση δεν είναι και η ευκολότερη. Η ηρεμία της, τα κρυστάλλινα νερά της και η θέα της προς τη Δήλο θα σε ανταμείψουν. Αν είσαι ρομαντικός τύπος μείνε μέχρι το ηλιοβασίλεμα για να το απολαύσεις στο 100% του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη gazeLLe paulo (@gazellepaulo) στις

Κάτεργο – Φολέγανδρος

Το Κάτεργο είναι η πιο «άγρια» παραλία της Φολεγάνδρου η οποία αξίζει την επίσκεψή σου. Δεν έχει σκιά, επομένως πάρε μαζί σου ομπρέλα και όλα τα απαραίτητα εφόδια για να βγάλεις εκεί τη μέρα σου. Η πρόσβαση γίνεται μέσω θαλάσσης με τοπικό καραβάκι από το λιμάνι (Καραβοστάσης) και διαρκεί μόλις 10 λεπτά. Αν έχεις καλή φυσική κατάσταση, ισορροπία και σου αρέσει το περπάτημα, θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις το μονοπάτι που ξεκινά από το Λιβάδι. Μετά από περίπου μισή ώρα και αφού έχεις βγάλει υπέροχες φωτογραφίες στο ερημικό τοπίο, θα απολαύσεις από ψηλά τη φανταστική θέα του Κάτεργου που δε συγκρίνεται φυσικά με αυτή που αντικρίζεις αν πας με καραβάκι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Folegandros Island (@folegandros_island) στις

Μπάλος – Κρήτη

Τι να πρωτοεπιλέξεις από την Κρήτη. Οι μαγευτικές παραλίες άλλωστε είναι τόσες πολλές. Μετά από μία μίνι ψηφοφορία καταλήξαμε στον Μπάλο, με τη σουρεαλιστική ομορφιά του. Η φανταστική αυτή λιμνοθάλασσα βρίσκεται στο βορειοδυτικότερο σημείο της Κρήτης, στο ακρωτήρι Γραμβούσα και προσελκύει πλήθος κόσμου. Τα γαλαζοπράσινα νερά της και η λευκή αμμουδιά η οποία σε πολλά σημεία έχει ροζ αποχρώσεις από τα θρυμματισμένα κοχύλια την καθιστούν μοναδική παγκοσμίως. Η πρόσβαση εδώ είναι πιο εύκολη με το καραβάκι από το λιμάνι της Κισσάμου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Crete | Travel (@colours_of_crete) στις

Άγιος Παύλος – Λίνδος Ρόδου

56 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Ρόδου θα συναντήσεις την πανέμορφη Λίνδο που δεσπόζει στους πρόποδες ενός εντυπωσιακού βράχου. Από την Ακρόπολη της Λίνδου θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις τη συγκλονιστική θέα του κολπίσκου του Αγίου Παύλου. Κατεβαίνοντας στην κουκλίστικη παραλία θα απολαύσεις τα ρηχά κρυστάλλινα νερά της και την ομορφιά του τοπίου. Είναι οργανωμένη, επομένως μπορείς να αράξεις εκεί έως τη δύση του ηλίου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chara Strouthou (@chara_strouthou) στις

Λαλάρια – Σκιάθος

Τα Λαλάρια είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή παραλία της Σκιάθου. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό της άκρο και έχει πάρει το όνομά της από τα κατάλευκα, στρογγυλά βότσαλά της τα οποία οι ντόπιοι αποκαλούν λαλάρια. Οι απόκρημνοι βράχοι ορθώνονται επιβλητικά προκαλώντας δέος στους επισκέπτες. Στην άκρη της παραλίας βρίσκεται το ορόσημό της, η «Τρύπια Πέτρα», η πέτρινη αψίδα που έχει χιλιοφωτογραφηθεί. Η πρόσβαση εδώ γίνεται δια θαλάσσης από το λιμάνι της Σκιάθου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Greece (@visitgreecegr) στις

Και κάπου εδώ η λίστα τελείωσε, το μάτι μας γέμισε με κάθε πιθανό τόνο του μπλε και η ανυπομονησία μας για διακοπές έχει βαρέσει κόκκινο. Καλές διακοπές σε όλους!