LIFE

Αυτά που σαμποτάρουν τις καλοκαιρινές μέρες (και τα βράδια) σου

Αν ρωτήσεις κάποιον ποια είναι η αγαπημένη του εποχή, το πιθανότερο είναι η απάντηση που θα λάβεις να είναι "το καλοκαίρι". Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι που όχι απλά δεν αγαπούν το καλοκαίρι, αλλά φτάνουν σε σημείο να το μισούν.

Επειδή δεν είμαστε των άκρων, εδώ θα μιλήσουμε για όλα εκείνα τα πράγματα/καταστάσεις που σαμποτάρουν τις καλοκαιρινές ημέρες και τα βράδια μας. Όλα αυτά δηλαδή που σε κάνουν να σκέφτεσαι διπλά αν το καλοκαίρι είναι πράγματι η καλύτερη εποχή του χρόνου.

Ταυτίσου ελεύθερα.

Η υπερβολική ζέστη

Ναι, η ζέστη μας αρέσει για πολλούς λόγους. Γιατί μπορούμε να φοράμε άνετα τις φούστες μας και τα σορτσάκια μας, γιατί δεν χρειάζεται να βάζουμε δέκα στρώσεις ρούχων για να βγαίνουμε από το σπίτι, γιατί δεν χρειάζεται να παίρνουμε το καλοριφέρ αγκαλιά και πολλά άλλα. Η υπερβολική ζέστη όμως είναι κάτι διαφορετικό. Σε ποιον αρέσει να πρέπει να κάνει μπάνιο δέκα φορές την ημέρα λόγω του ιδρώτα που κάνει τα ρούχα να κολλάνε στο σώμα; Σε ποιον αρέσει να “αναγκάζεται” να κοιμάται με ανοιχτό όλο το βράδυ το air condition για να μην ξυπνάει συνεχώς το βράδυ και να καταλήγει να ξυπνά με ψύξη;

Σε ποιον αρέσει να σκέφτεται να βγει από το σπίτι έστω και για πέντε λεπτά για να μην τον πιάσει πονοκέφαλος από τη ζέστη; Αυτά είναι μόνο μερικά πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα για το πώς η υπερβολική ζέστη μπορεί να σαμποτάρει τις καλοκαιρινές ημέρες και τα βράδια σου και να κάνει τα πάντα 100 φορές πιο εκνευριστικά.

Συνεχίζουμε…

Τα ενοχλητικά πετούμενα

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις ξυπνήσει έστω μία φορά στη ζωή σου από το ενοχλητικό “ζζζζζζζ” στο αυτί σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις τρέξει φωνάζοντας στη θέα μιας κατσαρίδας ή ενός οποιουδήποτε εντόμου την ώρα που κάθεσαι αμέριμνη στην αυλή του σπιτιού σου ή και κάπου αλλού. Ναι, τα ενοχλητικά πετούμενα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες του καλοκαιριού. Για να μη μιλήσουμε για τα τσιμπήματα που αφήνουν τα σημάδια τους στο σώμα σου. Μη μασάς, σε νιώθουμε.

Αυτοί που πάνε διακοπές ενώ εσύ δουλεύεις

Η καλοκαιρινή άδεια σου αργεί και παραμένεις μέχρι και αρχές Αυγούστου στο γραφείο. Μετράς αντίστροφα τις μέρες μέχρι να έρθει η στιγμή να αφήσεις πίσω τα πάντα, να φτιάξεις τις βαλίτσες σου και να περνάς τις μέρες σου σε μια παραλία από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μέχρι να έρθει όμως αυτή η στιγμή, καλύτερα να αποφύγεις το σκρολάρισμα στα social media. Αυτές τις μέρες του χρόνου, τα social media κατακλύζονται από φωτογραφίες φίλων και γνωστών που έχουν θέα τη θάλασσα και πίνουν ένα τέλειο, δροσιστικό κοκτέιλ κι εσύ ζηλεύεις τόσο πολύ που αυτομάτως σε πιάνει κατάθλιψη.

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

Τα «πρέπει» που δεν θες

Το καλοκαίρι είναι, μεταξύ άλλων και αυτή η εποχή του χρόνου που δεκάδες “πρέπει” αιωρούνται στον αέρα κι εσύ καλείσαι να τα αποφεύγεις. Πρέπει να είσαι χαρούμενη και ενθουσιασμένη γιατί ήρθε το καλοκαίρι, πρέπει να βρεις τον “καλοκαιρινό έρωτα”, πρέπει να περάσεις τέλεια. Κι αν κάτι από αυτά τα “πρέπει” απλά δεν βγει, εσύ νιώθεις χάλια ακόμη κι αν ξέρεις βαθιά μέσα σου ότι κανείς και τίποτα δεν σε υποχρεώνει να κάνεις ή να νιώθεις κάτι συγκεκριμένο.

Άσε τον χρόνο να κυλήσει και απλά ζήσε τη ζωή σου όπως εσύ τη θες.

Όλα τα παραπάνω είναι μερικά από αυτά που μπορούν πολύ εύκολα να χαλάσουν τη διάθεσή σου το καλοκαίρι. Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα και καταστάσεις που μπορούν να τη φτιάξουν. Για παράδειγμα ένα όμορφο απόγευμα δίπλα στη θάλασσα με καλή παρέα, ένα αναζωογονητικό μπάνιο στη θάλασσα, ένα μεσημέρι στην αιώρα παρέα με ένα καλό βιβλίο και το νέο Aroxol Natural 4 με φυσικά αιθέρια έλαια στη σύνθεσή του. Σιτρονέλλα, ευκάλυπτος, λεβάντα και λεμόνι, ένας συνδυασμός που δεν επιλέχθηκε τυχαία από το Aroxol. Η λεβάντα, για παράδειγμα, είναι ένα υπέροχο φυτό που του αποδίδονται πολλές χρήσεις ως αντισηπτικό ή ακόμα και κατασταλτικό του άγχους και του στρες. Το καλύτερο είναι πως όλα αυτά συνδυάζονται μοναδικά στη νέα σειρά με την πλήρη γκάμα που προσφέρει υγρό με συσκευή, υγρό ανταλλακτικό, ταμπλέτες και spiral.

Με λίγα λόγια, υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να σε κάνουν να γκρινιάζεις διαρκώς το καλοκαίρι. Υπάρχουν όμως ακόμη περισσότεροι που θα σε κάνουν να χαμογελάς. Άσε τη μιζέρια για λίγο στην άκρη και φρόντισε να απολαύσεις το καλοκαίρι, γιατί πριν καλά καλά το καταλάβεις θα έχεις επιστρέψει στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Μέχρι τότε, have fun!